Izgrađen je novi kanalizacijski sustav u Staroj Mokošici, Vodovod ima važnu poruku za stanovnike

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Vodovod
Pripreme za puštanje u rad novoizgrađenog sustava odvodnje na području naselja Mokošica su u završnoj fazi, a tim povodom Vodovod Dubrovnik poziva stanovnike na tom području da već sad podnesu zahtjeve za priključenjem na mrežu javne odvodnje.

"Vodovod je pokrenuo radnje za tehnički pregled i ishođenje uporabne dozvole za novoizgrađeni kanalizacijski sustav u staroj Mokošici. Očekujemo da će izvođač radova početkom svibnja otkloniti sve utvrđene nedostatke na ovom sustavu i stoga smo ovim putem odlučili pozvati stanovnike da podnesu zahtjeve za priključak na kanalizacijski sustav", izjavio je predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik, Lukša Matušić te dodao kako je na području Mokošice napravljeno preko 2 kilometra nove mreže odvodnje te još pola kilometra vodoopskrbne mreže.

Radovi na području naselja Mokošica dio su Tendera 2.1 EU projekta Aglomeracije Dubrovnik, koji obuhvaća izgradnju i sanaciju sustava vodoopskrbe i odvodnje naselja Mokošica, Štikovica i Zaton, a ukupno su vrijedni 5,6 milijuna eura. U sklopu ove investicije ukupno je izgrađeno ili rekonstruirano 4,6 kilometara mreže odvodnje te 2,5 kilometara vodoopskrbne mreže.

Popularni Članci