OGROMAN PROJEKT VODOVODA Radovi u završnoj fazi, uskoro riješeno pitanje vodoopskrbe velikog dijela grada (FOTOGALERIJA)

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović
Gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima i u pratnji predstavnika tvrtke Vodovod Dubrovnik obišao je danas radove na izgradnji vodoopskrbnog cjevovoda Štikovica-Vrbica-Lozica-Mokošica te na izgradnji sustava prikupljanja i odvodnje otpadnih voda naselja Lozica.

„Riječ je na jednoj od većih investicija Vodovoda Dubrovnik. Radi se o završetku vodovodne i kanalizacijske mreže. Ovaj sustav će biti preduvjet za kanalizacijsku mrežu kolokvijalno zvane Stare Mokošice. Kako je riječ o velikom projektu, isti nije ni mogao započeti, a da se ovaj ne dovrši. Nova Uprava Vodovoda je ovaj projekt naslijedila u lošem stanju, u situaciji kada su nam prijetila oduzimanja velikih sredstava. U kratkom vremenu su pokrenuli investiciju te je doveli do kraja tako da vjerujemo kako Hrvatske vode ovaj put neće penalizirati Vodovod jer su pokazali kako se na pošten i korektan način investicija dovesti do kraja,“ izjavio je Franković.

Obilasku je prisustvovao i direktor Vodovoda Dubrovnik Lukša Matušić koji je najavio kako će radovi biti gotovi do kraja veljače. Kazao je kako će se projektom, osim što će biti riješeno pitanje vodoopskrbe spomenutog područja, povećati i sigurnost u vodoopskrbi Gornjih sela i Elafita kad profunkcionira vodoopskrba Stare Mokošice. Naime, postojat će mogućnost vodoopskrbe svih navedenih područja i s izvorišta Palata, a ne samo s Omble. Pitanje odvodnje će, kako kaže Matušić, biti riješeno kad se izgradi crpna stanica u Mokošici, što bi se moglo dogoditi sljedeće godine.

„Ovo je nastavak investicije koja je započeta još 2013. godine, koja je nažalost imala svojih problema u realizaciji, a prijetila je i penalizacija od strane Hrvatskih voda u iznosu od pet milijuna kuna. Ove godine bismo trebali raditi odvodnju i vodoopskrbu Stare Mokošice, pošto je ishođena građevinska dozvola, a riješeni su i svi imovinsko-pravni odnosi,“ izjavio je Matušić.

Završetak radova vrijednih devet milijuna kuna bio je zakazan za prosinac, no Matušić je pojasnio kako su očekivali prodor mora, ali ne u obimu u kojem se to dogodilo.

Popularni Članci