PAVELA ORGANIZIRA DEBATU Raspravljat će se o tome je li internet ovisnost

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
U organizaciji Udruge Sigurnost u promet Dubrovniku, a povodom Međunarodnog mjeseca borbe protiv ovisnosti, debata srednjih škola na temu "Internet je ovisnost?!" održat će se  u srijedu s početkom u 10 sati u amfiteatru na Kampusu Sveučilišta.

Sudjelovat će učenici Turističko ugostiteljske škole (afirmacijska skupina) te Privatne Gimnazije Dubrovnik (negacijska skupina). Suci debate su ravnateljica OŠ Ivan Gundulić Vedrana Elez, novinarka Suzi Sokol, predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica te sveučilišni profesor. Đorđe Obradović.

"Koliko smo se puta našli s nekim na kavi u gradu, a da je pri tom naš razgovor prolazio samo uz gledanje mobitela, provjeravanje i komentiranje statusa na Facebooku, pisanje niza poruka na raznim aplikacijama i slično?" Imamo osjećaj kako smo se udaljili jedni od drugih, kako Internet i sve ono što on nosi prestaje biti nešto što olakšava niz stvari u svakodnevici, a pojedinim osobama postaje glavna preokupacija i sastavni dio života. Istraživanja su pokazala kako je takvo ponašanje, u određenim slučajevima, opravdano nazivati ovisnosnošću.

Internet je postao dio naše svakodnevnice i svi rado koristimo njegovu dobrobit, od traženja informacija, pregledavanja društvenih mreža do gledanja raznih sadržaja... Potpunu kontrolu nad svojim ponašanjem i vremenom koje posvećujemo virtualnom svijetu imamo ako korištenje interneta ima jasan cilj i svrhu i možemo ga napustiti u svakom trenutku. Ipak..." - napisao je predsjednik Udruge Sigurnost u prometu Denis Pavela.

Popularni Članci