PEZO BEZ MILOSTI PO VLAHUŠIĆU 'To je kriminalac, kukavica, lopov, lažov, cirkusant, đon obraz'

Autor: Vedran Salvia Autori fotografija: Nikša Grljević
Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća povuklo se i pitanje afere Revelin. Naime, gradskog vijećnika Blaža Peza zanimalo je više o ovom slučaju.

- Imamo aferu za aferom. Dakle, afera Revelin. Zbog čega se nije tražila ništetnost ugovora za Revelin, ako već postoji traženje ništetnosti za druge stvari, moglo se i zato. Nema odgovora na to. Kako i na koji način se gospodarilo javnim prostorom, prostorom građana, zašto se oduzeo dio prihoda iz Revelina i je li netko kriv? O tome je sve rekao DORH kad je podignuo optužnicu protiv Andra Vlahušića. U redovnom procesu je prihvaćena optužnica i trebalo je započeti suđenje, međutim bježao je od hrvatskog pravosuđa. - rekao je gradonačelnik Mato Franković.

- Nije lako biti hrabar, najlakše je biti kukavica. I reći da preskače srce i da se ne može doći na suđenje. Ali zato hrvatsko srce želi navijati za reprezentaciju pa "odo ja u Moskvu i moje srce gore će se umiriti". Sramota da takvi ljudi imaju obraza išta reći dok ne dođu pred sud i ne obrane svoju čast i obrane je. Najlakše je biti kukavica, skrivati se, bježati, manipulirati i lagati. Ali, svakome kako je sam sebi prostro. Grad će zatražiti zadovoljštinu jer je oštećen. Tražit ćemo reakciju pravosuđa, da prestane biti inertno. Ta inertnost nas je dovela u nezavidan položaj. Dva su doktora bila u Moskvi i pobjegla su od hrvatskog suda. Jedan je dr. Sanader, a drugi dr. Vlahušić. Trebaju se pokazati pred licem pravde. - naveo je Franković.

Na njegove riječi se nadovezao Pezo, kazavši kako je Franković bio previše milostiv kad je spominjao Vlahušića. Stoga Pezo je dodao kako Vlahušić niej kukavica, već da je on "jedan kriminalac koji će ostati kriminalac, lopov, lažov, cirkusant, uglavnom ono što bi se reklo đon obraz".

Tijek sjednice pratite OVDJE i preko video streama. 

Popularni Članci