PLASTIKA PRETVORENA U CVIJEĆE I NAKIT Umirovljenica Marita Kisić Kamić otvorila prvu samostalnu izložbu (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Lucija Komaić/DD
Umirovljenica Marita Kisić Kamić otvorila je prvu samostalnu izložbu ‘prilagođene‘ PET ambalaže u Hotelu Lero, od koje je stvorila prava umjetnička djela, od nakita do cvijeća. Izložbu je otvorila u sjećanje na supruga. 

Umjetnicu je najavio Nano Vlašić. 

"Naša Marita me zamolila, došla je reći: "Dobro sam izračunala! Ima jedno 15-20 godina da smo radili ono u Imperijalu!", a ja joj govorim: baš si dobro izračunala! Toliko je divnih stvari donijela s maštom i idejama poduzetničkim. Ali o tome da ima jednu umjetničku nevjerojatnu suptilnost pokazuje i ovo plastično cvijeće, ukrasi, rajfovi, nakit... Kad pogledate samo ovo cvijeće, to stvarno ima dušu, možda i više nego pravi cvijet. Vidite kakvo je došlo vrijeme. Učinilo je skoro do trideset stupnjeva da je došlo, od sutra će nadam se zahladiti, a dosta će toga u prirodi fasovati. Ali neće Maritino cvijeće!", kazao je Vlašić.

Riječ je onda preuzela Marita Kisić Kamić.

"Moj Nano je prije 15-20 godišta otvorio jednu moju prezentaciju u Hotelu Imperijal i evo sad otvara i ovu moju izložbu i na tome mu puno hvala. Drago mi vas je viđeti, kao što znate, ovo je osim jedne spomen-izložbe i izložba humanitarnog karaktera. Soldi koji se prikupe večeras idu hrabrim i ponosnim ženama u Sigurnu kuću!", kazala je Kisić Kamić i dobila veliki pljesak.

Zahvalila se pojedincima i institucijama koji su je podržali.

"Učite ove malene da čuvamo ovo što nam je ostalo, što imamo i pomozimo našoj Čistoći da uspiju skupiti sav naš nered koji učinimo. Ne dajmo furestima, bez obzira na sve, da čine nered u našem gradu, gradu mira i reda odvazda!", zaključila je Kisić Kamić. 

Popularni Članci