Poznati chef Ruđer Jelavić preuzima restoran Orsan

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Vedran Pervan
Poznati dubrovački chef, koji je kuhao za neke od najpoznatijih ljudi svijeta, od poznatih glumaca do kraljevskih obitelji, Ruđer Jelavić, preuzima restoran Orsan, neslužbeno doznaje Dubrovački dnevnik. 

Ruđer Jelavić vodio je više dubrovačkih vrlo uspješnih restorana, a u svojoj bogatoj karijeri bio je i privatni chef nekim od najbogatijih, najpoznatijih i najuspješnijih ljudi. Jelavić je poznat kao 'maestro' za riblja jela s tradicijom u korijenima mediteranske hrane i dubrovačkog kraja, koju je uspješno spajao s modernim inačicama različitih stilova pripreme svima dobro poznatih namirnica. 

Kako neslužbeno doznaje Dubrovački dnevnik, chef Jelavić na korak je do zaključenja ugovora o preuzimanju restorana Orsan, kojega je do sada vodio dubrovački ugostitelj Luko Musladin koji je brend napravio na korištenju lokalnih namirnica iz vlastitog OPG-a i najboljeg što nudi Jadransko more. 

Restoran Orsan nalazi se na prostoru Jedriličarskog kluba Orsan s kojim bi, kako doznajemo, Jelavić trebao potpisati ugovor o najmu nakon sastanka Izvršnog odbora kluba, a Musladinu je, kako doznajemo ostalo godinu dana do isteka najma. Već u ovu sezonu bi, prema dogovoru koji su postigli Musladin i Jelavić, restoran trebao krenuti s novim vodstvom. 

Pred chefom Jelavićem veliki je izazov s obzirom na to da je restoran Orsan među Dubrovčanima već desetljećima prihvaćen kao jedan od najboljih restorana koji poslužuje autohtonu, pravu mediteransku hranu s kvalitetnim namirnicama, no s ozbirom na renome chefa Ruđera Jelavića za očekivati je nastavak kvalitetne ponude kakvu je restoran Orsan i do sada nudio.

Popularni Članci