STAMBENO ZBRINJAVANJE Dio zemljišta na Pobrežju vjerojatno će se dati medicinskim sestrama

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović
Gradonačelnik Mato Franković susreo s predstavnicima medicinskih sestara i tehničara o čemu su raspravljali o više problema s kojima se susreću, a jedno od njih je i stambeno zbrinjavanje medicinskih sestara i tehničara koji nemaju riješeno stambeno pitanje. 

Franković je u više navrata spominjao kako bi se grad trebao širiti, i to na Pobrežje gdje bi se mladim obiteljima koje nemaju riješeno stambeno pitanje trebalo pomoći u vidu kupnje zemljišta, a čini se kako bi jedan dio bio namijenjen i za stambeno zbrinjavanje sestara i tenhičara što je za Dubrovački dnevnik otkrio Ivan Večerin, predsjednik dubrovačke podružnice Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara. 

"Imamo odlučnu suradnju s lokalnim vlastima. Imali smo nekoliko sastanaka u posljednje vrijeme na inicijativu Sindikata i mene osobno u čemu je dr. Bekić posebno lobirao, kao i gradska vijećnica dr. Katarina Doršner, gdje smo s gradskom upravom dogovorili nekoliko bitnih stvari za našu struku. Jedna od najvažnijih stvari je svakako stanogradnja te se piše jedno pismo namjere vezano uz poklanjanje zemljišta na Pobrežju gdje bi se trebali graditi stanovi za medicinske sestre koje još uvijek nisu stambeno zbrinute. Osim toga, dovest će nam struju, vodu i kanalizaciju te nas odriješiti komunalnih pitanja," izjavio je Večerin. 

Popularni Članci