TEŠKE OPTUŽBE FRANKOVIĆA 'Znamo kome je HNS htio dati Libertas, njihov cilj je da se to poduzeće privatizira!'

Autor: Vedran Salvia Autori fotografija: Goran Mratinović
"Tvrtka Libertas je primjer kako se gospodari, a ubrzo krećemo i s boljim uvjetima za sve djelatnike." - riječi su kojima je gradonačelnik Mato Franković prokomentirao današnji istup dubrovačkog HNS-a po pitanju Libertasa.

Predsjednica dubrovačkog HNS-a Nataša Gabričević i gradski vijećnik Miho Obradović danas su pozvali direktora Libertasa Antu Vojvodića da podnese ostavku. Oni su rekli da su dva mjeseca rada ZET-ovih vozača koštalo 860 tisuća kuna. Više o njihovim navodima pročitajte OVDJE.

- Grad će ove godine s najmanjim iznosom subvencionirati Libertas u zadnjih 15 godina. Radi se o 15 milijuna kuna, a prethodnih godina to je bilo između 19 i 21 milijun kuna. - rekao je Franković, dodajući kako je dug iznosio 15 milijuna kuna prije dvije godine dok sad iznosi pet milijuna kuna.

Prokomentirao je navode kako je 25 ljudi dalo otkaz.

-  Znam da HNS-u jako teško pada činjenica da je većina njihovih članova, koje su zaposlili, dala ostavku jer su željeli biti uhljebi. Kad je to stalo, trebalo je početi raditi. Žao mi je ako im se osulo članstvo. - sarkastičan je bio Franković.

- Prisjetimo se pokušaja razdiobe Libertasa na dvije firme jer se koalicijski partneri nisu mogli dogovoriti oko direktora, sjetimo se odustajanja od vožnje prema školama, gašenja linija... Sve to je HNS radio, a nećemo govoriti tko, kuda i gdje. Sve se dobro zna. Oni su dizali minuse da bi izbjegli da odluke o kreditima idu na Gradsko vijeće. To dovoljno govori o njihovom poslovanju. Koristili su minuse za investicije! - dodao je Franković.

Što se tiče navoda kako je potrošeno 860 tisuća kuna na vozače ZET-a, Franković je kazao kako se radi o 800 tisuća kuna ukupnog troška.

- Jedan dio djelatnika Libertasa koji su pod kontrolom HNS-a su željeli od Grada Dubrovnika napraviti grad slučaj. Htjeli su da se određene linije isproblematiziraju, da se smanje kako bi se Libertas konačno privatizirao. To je njihov krajnji cilj. Mi čak znamo kome su ga prije par godina htjeli dati dok su bili na vlasti. Imamo i podatke da s tim ljudima i dalje održavaju dobre kontakte. Neću reći tko su ti ljudi. To je moje pravo. - kazao je Franković.

Zaključio je kako će dogodine ići povećanje plaća svim djelatnicima.

Popularni Članci