OVLAŠTENIK KONCESIJE Villa Dubrovnik: 'Igor Legaz može biti aktivist, ali mora razlikovati granice'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: TripAdvisor
VILLA DUBROVNIK je ovlaštenik koncesije na dijelu pomorskog dobra ispred hotela Villa Dubrovnik na temelju Ugovora o koncesiji na pomorskom dobru zaključenim sa Dubrovačko-neretvanskom županijom dana 01. lipnja 2018. godine, Klasa: 947-01/17-01/135, Urbroj: 2117/1-01-18-17 (dalje u tekstu: Ugovor), navode iz Ville Dubrovnik čije demantij na današnji napis 'LEGAZ PONOVO U AKCIJI Posjetio Villu Dubrovnik, intervenirala policija: 'Ovo je javno kupalište!' (VIDEO)' prenosimo u cijelosti.

"Sukladno navedenom Ugovoru, predmet koncesije je gospodarsko korištenje kopnenog i morskog dijela pomorskog dobra na dijelu obale/akvatorija, u naravi uređena obala ispred hotela Villa Dubrovnik u Dubrovniku. 

VILLA DUBROVNIK kao ovlaštenik koncesije koristi pomorsko dobro, održava ga i štiti u skladu s posebnim propisima Republike Hrvatske o zaštiti okoliša i građenja te drugim zakonskim i podzakonskim aktima Republike Hrvatske.

Nadalje, sukladno koncesijskom odobrenju od 9. srpnja 2019. godine, KLASA: UP/I-342-01/19-02/220, Urbroj: 2117/01-02/8-19-02 ovlašten obavljati djelatnosti na području morske obale, unutrašnjih morskih voda i teritorijalnog mora Republike Hrvatske na dijelu obale ispred čest. zem. 4871 k.o. Dubrovnik s plovilom reg. oznake 465 DB, međutim, tuženik ga u tome neosnovano i nezakonito onemogućuje.

Igor Legaz može biti aktivist, ali mora razlikovati granice aktivizma u odnosu na granice destrukcije i anarhizma. Zakon je za sve jednak. Također, jasno je i pozdravljamo pravo medija da prenesu zbivanja, ali ne smiju davati prostor da netko vrijeđa niti prenositi linkove na takva vrijeđanja, jer time i medij postaje dionik tog vrijeđanja.

Igor Legaz je svojim radnjama bitno onemogućio rad hotela Villa Dubrovnika, budući isti svojim svakodnevnim akcijama na nedopušten način ometa tužiteljev posjed. Akcije g. Legaza popraćene su ne samo neprimjerenim ponašanjem (verbalno nasilje i prijetnje) prema djelatnicima VILLE DUBROVNIK i gostima, već dolazi i do fizičkih napada. 

Takvo ponašanje, pa i propagiranje takvog ponašanja, dovodi u opasnost ugled koji VILLA DUBROVNIK uživa kao jedinstven najbolji hotel u Republici Hrvatskoj koji sa svojim sadržajima nastoji gostima omogućiti odmor, ali i sigurnost i zaštitu, a sada se događa da zbog straha za vlastitu sigurnost neki gosti uopće ne želi koristiti plažu ispred hotela. 

Samo jedna objava na poznatim internetskim turističkim platformama i portalima o iskustvu kojeg od gostiju i ovim događanjima može dugoročno naštetiti ugledu dubrovačkog turizma i ugroziti daljnji rad Ville Dubrovnik. 

Zaključno se ističe kako se svim objavljenim navodima i informacijama izravno nanosi uvreda, ruši se dignitet, bilo u subjektivnom ili objektivnom smislu, te povrijeđuje dostojanstvo, ugled i čast direktorice hotela", naveli su iz Ville Dubrovnik osporavajući Legazove navode da je hotel bio "zloglasni" te uvrede o "teško oboljeloj direktorici", "ludilu", "maloumnim razlozima" i slično.

Popularni Članci