Učitaje prijašnje vijesti
Devizno tržište

ŠTEDITE U AMERIČKOJ VALUTI? Vrijednost dolara dosegla najviše razine u 16 mjeseci

Na svjetskim valutnim tržištima vrijednost dolara prema košarici valuta blago je porasla i prošloga tjedna, drugog zaredom, a u jednom je trenutku dosegnula i najvišu razinu u 16 mjeseci, što se, među ostalim, zahvaljuje oporavku tržišta dionica.
HAKERI

NESIGURNOST NA INTERNETU Procurile privatne poruke Facebookovih korisnika

Osobni podaci 257 tisuća korisnika Facebooka, uključujući privatne poruke 81 tisuće korisnika, dostupne su online od početka rujna, a podijelili su ih navodno ruski hakeri, izvijestili su iz BBC-ijeva servisa na ruskom.
problem

Izvor zabluda i strahova: Tko plasira lažne vijesti i čemu zapravo služe? (VIDEO)

U doba kada su informacije lako dostupne zapravo je jako puno dezinformiranih ljudi s obzirom na iznimnu lakoću dijeljenja neistinitih priča.
World dance championship

Izvrsni rezultati Plesnog studija Lazareti s natjecanja u Rimu (FOTO)

Članice Plesnog studa Lazareti, u Rimu na natjecanju World dance championship, predstavile su se s deset koreografija - Scream, Dance without soul, Survivor, Torn, Arlekini, Scary clowns, Secrets, Wake me up, Fight song i Doll house u uzrastima baby i senior.
europa

DISKRIMINACIJA ILI NE? Austrija donijela zakon koji se tiče djece iz Hrvatske čiji roditelji tamo rade

Djeca koja žive u Hrvatskoj, a čiji jedan ili oba roditelja rade u Austriji, od početka sljedeće godine primat će za trećinu niži dječji doplatak nego do sada. I dok je trogodišnje dijete u Hrvatskoj dosad primalo ukupan mjesečni dodatak od 172 eura, on će pasti na samo 106 eura.
zimsko računanje vremena

NE ZABORAVITE Noćas se pomiče sat, policija objavila upozorenje

Noćas počinje zimsko računanje vremena. Europljani će pomaknuti sat u noći sa subote na nedjelju, s 3 sata ujutro na 2 sata, i to možda zadnji put.
milijuni

Dodik ima jako dobre razloge zašto želi Pelješki most

Novoizabrani član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je da neće podržati moguću tužbu Bosne i Hercegovine protiv Hrvatske Međunarodnom sudu za pravo mora zbog gradnje Pelješkog mosta, a što zagovaraju njegovi budući kolege u državnom vrhu Željko Komšić i Šefik Džaferović.
Darko Pervan

Kralj laminata i vlasnik brojnih dubrovačkih nekretnina u Švedskoj povukao drastičan potez

Zbog činjenice da su mještani Klippana u tolikom broju dali svoj glas Švedskim demokratima, Pervan je donio odluku da odustaje od svojih višemjesečnih planova o ulaganju u tu općinu i tako pokazao koje su posljedice glasovanja za stranku ekstremne desnice.
PARLAMENT

EUROPA IZGLASALA Nema više štapića za uši, plastičnog pribora za jelo, pjata i slamki?

Europski parlament upravo je glasovao za zabranu čitavog niza plastičnih proizvoda koji pridonose destruktivnom i toksičnom onečišćenju okoliša, rijeka i mora. Usvojeno izvješće nastavak je ambicioznog prijedloga Europske komisije iz svibnja o smanjenju plastičnog otpada, tzv. Direktive o plastici za jednokratnu upotrebu.
megaprojekt

IZGLEDA IMPRESIVNO Tvrtka koja će graditi Pelješki most izgradila najduži most na svijetu

Most od 55 kilometara koji spaja Hong Kong, Zhuhai te Makao, tri velika grada na delti Biserne rijeke, danas je svečano otvoren. Riječ je o sada najvećem prekomorskom mostu na svijetu koji je za kilometar nadmašio tajlandski Bang Na koji je dugačak 54 kilometra.
vrijeme

STIGLA DUGOROČNA PROGNOZA Evo kakva nas zima čeka

Prema sadašnjim meteorološkim predviđanjima, ova zima ne bi nam trebala biti vrlo zubata.
neprocjenjiva reklama

22 inozemna novinara u posjetu Dubrovniku tijekom Good Food Festivala

Turistička zajednica grada Dubrovnika, uz potporu Hrvatske turističke zajednice i Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije, ugošćuje 22 inozemna novinara tijekom Good Food Festivala 2018.
OPASNOST

ZABRINJAVAJUĆA ANALIZA Dubrovnik na listi znamenitosti koje će potopiti more i uništiti erozija

Tim znanstvenika predvođen Lenom Reimann sa Sveučilišta u Kielu izradio je bazu podaka u koju su unijeli sve ugrožene lokalitete pod zaštitom UNESCO-a te pomoću matematičkog modela predvidjeli kako će na njih utjecati rastuća razina mora.
Učitaj još vijesti