Učitaje prijašnje vijesti
SAJAM U NEW YORKU

Dubrovnik sve privlačnija turistička destinacija Amerikancima

Dubrovnik je izazvao veliki interes na prestižnom turističkom sajmu New York Times Travel Showu koji se održao petnaestu godinu zaredom, od 26. do 28. siječnja. Dubrovačka turistička ponuda predstavljena je zajedničkim nastupom Turističke zajednice grada Dubrovnika i TZ Dubrovačko-neretvanske županije uz TZ grada Zagreba i TZ Splitsko dalmatinske županije na štandu u organizaciji Hrvatske turističke zajednice.
Peta godina za redom

Tradicionalna proslava Feste svetog Vlaha u Bruxellesu (FOTO)

Predstavnički ured Dubrovačko–neretvanske županije i Matica Hrvatska Bruxelles, u suradnji s predstavništvom HGK, predstavništvom HTZ-a i Veleposlanstvom RH u Kraljevini Belgiji već tradicionalno, petu godinu za redom, organiziraju Festu Sv. Vlaha u Bruxellesu.
dubrovačka europarlamentarka

Dubravka Šuica upozorava na probleme zbog zabrane običnih žarulja

Potaknuta pismom koje su hrvatski kulturni djelatnici uputili hrvatskim zastupnicima u Europskom parlamentu kako bi poduzeli sve raspoložive korake da spriječe eventualno donošenje zabrane tzv. tungsten rasvjete koja bi nepovratno ugrozila hrvatsku kulturu zastupnica Dubravka Šuica danas je uputila pismo povjereniku za Energetsku uniju Marošu Šefčoviću, povjereniku za klimatsku i energetsku politiku Miguelu Ariasu Cañeteu te povjereniku za Obrazovanje, kulturu, mlade i sport Tiboru Navracsicsu.
crbc

Kinezi, koji grade Pelješki most, završavaju prvu dionicu crnogorske autoceste

Radovi na prioritetnoj dionici prve crnogorske autoceste, od luke Bar do granice sa Srbijom, na najtežem njenom dijelu od Podgorice do Mateševa, koje izvodi kineska kompanija China Road and Bridge Corporation (CRBC), koja će graditi i Pelješki most, bit će završeni po dogovoru, u svibnju 2019., izjavio je za Hinu crnogorski ministar pomorstva i prometa Osman Nurković.
odluka europske komisije

LOŠE VIJESTI ZA ONE KOJI KUPUJU PREKO INTERNETA Uvodi se PDV i za jeftine paketiće iz Kine

Europska komisija s početkom sljedeće godine uvodi porez na dodanu vrijednost za pošiljke izvan Europske unije naručene putem interneta, vrijednosti do 22 eura (cca 165 kuna), koje su do sada bile izuzete od oporezivanja. Najviše takvih pošiljaka stiže iz Kine i SAD-a.
dubrovačka europarlamentarka

Šuica u Europskom parlamentu zastupnicima pokazala fotografije Dubrovnika zatrpanog smećem

Nakon što je u utorak Europska komisija usvojila prvu europsku strategiju za plastiku kao dio postupka prelaska na više kružno gospodarstvo, u srijedu je u Europskom parlamentu održana rasprava na istu temu.
tužna vijest

Iznenada preminula Dolores O'Riordan, pjevačica grupe The Cranberries

Preminula je Dolores O'Riordan, pjevačica irske skupine The Cranberries, javljaju strani mediji.
valute

Tečaj eura dosegnuo najvišu razinu u tri godine

Tečaj europske prema američkoj valuti skočio je prošloga tjedna 1,3 posto, na 1,2190 dolara, pa se po prvi put nakon tri godine probio iznad razine od 1,21 dolara.

Nakon više od 25 godina riješili spor? Evo kako će se zvati Makedonija

Prema pisanju grčkih medija, grčka i makedonska vlada dogovorile su se da Makedonija promijeni ime u "Republika Nova Makedonija".
danijela kisić petrović

Osebujna crnogorska slikarica sudski se sporila s dubrovačkom komunalnom tvrkom zbog vlasništva kuće

Krajem prošle godine policija crnogorskog primorskog grada Bara dobila je ozbiljna “operativna saznanja” da njihova sumještanka Danijela Kisić Petrović namjerava likvidirati najmanje jednu osobu.

OŠTEĆENI OBJEKTI, LJUDI BJEŽALI Pojavile se snimke potresa u Crnoj Gori koji se osjetio i u Dubrovniku (VIDEO)

Jučer je Crnu Goru pogodio potres magnitude 5.5 po Richteru u kojemu je oštećeno preko 70 objekata.
REKORDI

VREMENSKA PROGNOZA U siječnju očekujte proljetni ugođaj i iznadprosječno toplo razdoblje

Sljedećih će dana biti još toplije nego početkom godine pa će srednja temperatura zraka, a i srednja najviša i najniža dnevna, u većini Hrvatske biti blizu rekordne za početak siječnja u znanoj nam povijesti mjerenja. 
opasna

Kriminalna crnogorska slikarica Danijela Kisić Petrović navodno viđena u Dubrovniku u novogodišnjoj noći

Opasna crnogorska kriminalka, slikarica i poduzetnica Danijela Kisić Petrović (65), koju se sumnjiči da je prošlog mjeseca planirala mafijašku likvidaciju u crnogorskom Baru, najvjerojatnije se nalazi na teritoriju Republike Hrvatske, doznaju crnogorski mediji. 
Učitaj još vijesti