Konavoski ugostitelji o poskupljenju zakupa: Pozvali načelnika Lasića na sastanak s ciljem rješenja nastale situacije

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Županijska komora Dubrovnik
Ponukani donošenjem Odluke načelnika Općine Konavle o visini zakupnine za korištenje javnih površina Općine Konavle za 2018. godinu, Udruga ugostitelja Konavala održala je sastanak u Hotelu Konavle zajedno s predstavnicima HGK – ŽK Dubrovnik te udruge ugostitelja pri Gospodarskoj i Obrtničkoj komori.  

Nakon iznesenih stavova i prijedloga prisutnih ugostitelja i trgovaca, zaključeno je kako će se uputiti prijedlog načelniku Općine Konavle za održavanjem zajedničkog sastanka u cilju rješenja nastale situacije. Ugostitelji su uvijek bili suglasni da samo partnerstvo i dijalog mogu iznaći rješenje na obostrano zadovoljstvo i korist, za ovu poslovnu godinu, ali i za one buduće", izvijestili su iz Županijske komore Dubrovnik.

Podsjetimo, Općina Konavle donijela je odluku o povećanju cijena zakupa za javne površine. Načelnik Općine Božo Lasić za Dubrovački dnevnik je komentirao kako je Općina u postrecesijskim vremenima imala razumijevanja za sve poduzetnike te zadnjih osam godina nije mijenjala cijenu zakupa koja je u usporedbi s ostalim jedinicama lokalne samouprave u Županiji bila uvjerljivo među najnižima. Tako je odlučeno kako će cijena novog kvadrata biti dvije, umjesto ranijih 1,35 kuna.

Lasić pojasnio povećanje zakupa javnih površina: 'Želimo spriječiti devastaciju Cavtata'

Popularni Članci