Učitaje prijašnje vijesti
OPĆINA KONAVLE

Načelnik Lasić sa suradnicima primio izaslanstvo iz Watsonvillea

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić sa zamjenikom Radonićem i suradnicima primio je jutros u Vili Banac izlaslanstvo iz američkog grada Watsonvilla predvođeno Ivom Basorom, podrijetlom Konavljaninom te njegom kćeri Lucy kao i predstavnike SAKO organizacije.
za više od 700 učenika

Županija i ove godine osigurala besplatne udžbenike za sve prvašiće

Učenici prvih razreda osnovnih škola kojima je osnivač Dubrovačko-neretvanska županija i ove godine će dobiti besplatne udžbenike.
i ove godine

DOBROSLAVIĆU, SJEDNI PET! Županija dobila najveću ocjenu za transparentnost

Dubrovačko-neretvanska županija i ove godine je dobila najvišu ocjenu za transparentnost po istraživanju Instituta za javne financije.
telefonski pozivi

POLICIJA UPOZORAVA NA PRIJEVARU Nepoznata osoba predstavlja se kao uposlenik konzulata i vara starije ljude

Želimo upozoriti građane na oblik prijevare u kojem nepoznata osoba, predstavljajući se kao uposlenik konzulata ili veleposlanstva neke države, traži pomoć za člana obitelji žrtve, kako bi ostavarila protupravnu imovinsku korist, poručili su iz PU dubrovačko-neretvanske.
DOMOVINSKI RAT

OBLJETNIČKA KOMEMORACIJA U Trstenom se palile svijeće i polagali vijenci za poginule branitelje iz Imotskog (FOTO)

Gradonačelnik Mato Franković, zamjenica gradonačelnika Orlanda Tokić, zamjenica župana Žaklina Marević položili su danas vijenac i zapalila svijeću u Trstenom na spomeniku 36 poginulih branitelja iz Imotskog koji su živote položili u obrani juga Hrvatske.
manifestacija povodom dana općine

Izgrađen vodoopskrbni cjevovod na Mljetu, Nacionalni park dobio električni brod za prijevoz putnika

U sklopu Dana Općine Mljet, u petak je puštena u rad vodoopskrbna i hidrantska mreža unutar Nacionalnog parka Mljet. Riječ je o dovodu vode s kopna iz regionalnog vodoopskrbnog sustava Neretva-Pelješac-Korčula-Lastovo-Mljet do mjesta Pristanište na obali Velikog Jezera, gdje se nalazi uprava Javne ustanove "Nacionalni park Mljet’. Hidrant iz kojeg je voda potekla otvorila je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.
KAŽNJEN

NEVJEROJATNO PREKORAČENJE BRZINE Britanac jurio prema Dubrovniku kroz tunel 238 kilometara na sat!

Na dijelu autoceste A-1 u blizini tunela Šubir,  u subotu, 30. lipnja, oko 16 sati, policijski službenici Policijske postaje Metković, zaustavili su 26-godišnjeg državljanina Velike Britanije, vozača osobnog vozila marke Mercedes, koji se spomenutim tunelom kretao brzinom od 238  km/h (umanjeno za 10%-214 km/h), a gdje je dozvoljena brzina kretanja 100 km/h.
atraktivna manifestacija

Orebić i Pogled u plavo zajedno zaronili četvrtu godinu za redom (FOTO)

Orebić već četvrtu godinu za redom ugostio Pogled u plavo kojemu su se i ove godine osim turista najviše obradovala djeca.
ČVRST STAV

Predstavnici Općine Konavle sastali se s predstavnicima Hrvatskih cesta: Brza cesta neće prelaziti preko obiteljskih kuća i vinograda

Nakon jučerašnjeg sastanka Župana s predstavnicima jedinica lokalne samouprave, Hrvatskih cesta i projektanta IGH na temu brze ceste Dubrovnik – Zračna luka, član uprave Hrvatskih cesta Nikša Konjevod sa suradnicima i predstavncima IGH obišli su danas područje planirane trase zajedno se pročelnicom Upravnog odjela za prostorno uređenje i zaštitu okoliša Željkom Sršen te pročelnikom Upravnog odjela za komunalni sustav i gospodarenje nekretninama Miljenkom Mikulićem.
OBAVIJEST

Zahtjevi za legalizaciju primat će se i u ponedjeljak, 2. srpnja 2018. godine

Dubrovačko-neretvanska županija uputila jeobavijest koju prenosimo u cijelosti. 
VELIKI ISKORAK

Predsjednica na Mljetu: Voda je bitan preduvjet kako bi se na otocima zadržali i na njih vratili ljudi

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović rekla je u petak kako će dovođenje vode pomoći, ne samo građanima Mljeta u njihovim svakodnevnim životima, već i daljnjem razvoju turizma posebice ovdje na području Nacionalnog parka Mljet istaknuvši kako je voda jedan od bitnih preduvjeta kako bi se na otocima zadržali ljudi, ali i na njih vratili
Korita

DOĐITE U NACIONALNI PARK Otvorena izložba 'Otok Mljet, pličina Sveti Pavao/Brodolom s teretom izničke keramike'

Izložba fotografija pod nazivom 'Otok Mljet, pličina Sveti Pavao/Brodolom s teretom izničke keramike' otvorena je u četvrtak u mjestu Korita na otoku Mljetu.
Dan općine

PREDSJEDNICA 'IZVISILA' NA MLJETU Kolinda Grabar Kitarović postaje počasna građanka, a nitko je nije dočekao (FOTO)

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović danas je stigla na otok Mljet povodom Dana Općine.
Učitaj još vijesti