Učitaje prijašnje vijesti
usavršavanje

ISKUSITE ŽIVOT U SRCU EUROPSKE UNIJE Prijavite se na praksu u uredu Dubrovačko-neretvanske županije u Bruxellesu

Dubrovačko-neretvanska županija i ove godine organizira praksu u svom uredu u Bruxellesu. 
DD TV

NA OVO SE ČEKALO DESETLJEĆIMA! Cavtat dobiva novi ulaz, pogledajte kako napreduju radovi (VIDEO)

Općina Konavle krenula s projektima, a trenutno su u punom jeku radovi na proširenju ulaza u Cavtat. Više pogledajte u videoprilogu DD TV.
pu dnž

Na dubrovačkim cestama u tjedan dana kažnjeno više od 500 vozača

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su 4 prometne nesreće, od kojih dvije s ozlijeđenim osobama u kojima su četiri osobe lakše ozlijeđene, i dvije s materijalnom štetom.
Pronašao i sačuvao Niko Cvjetković

'DUBROVAČKA CRNA' U Konavlima otkrivena nova sorta vinove loze

Agronomski fakultet Zagreb u suradnji s Agroturizmom Konavle organizirao je sinoć u samostanu sv. Vlaha u Pridvorju predstavljanje prvog vina dobivenog od nove sorte vinove loze s područja Konavala.
UPOZORENJE

U POTPISNICIMA PISMA I JEDNA DUBROVKINJA 'Plenkoviću, slijepa i slabovidna djeca se godinama nalaze u neadekvatnim uvjetima!'

Građanska inicijativa "Pomozimo djeci s invaliditetom" upozorila je premijera Andreja Plenkovića u pismu da se slijepa i slabovidna djeca s višestrukim oštećenjima već tri godine nalaze u neadekvatnim uvjetima. Pismo, u čijem je potpisu i Dubrovkinja Dženita Lazarević, prenosimo u cijelosti.
TRADICIJA

MNOGI SU RAZOČARANI Evo zašto Župski karnevo ove godine neće impicavati na Stradunu

Jedan od najiščekivanijih događaja za vremena od maškara svakako je Župski karnevo koji je duhovitim i zanimljivim dosjetkama desecima godina impicavao gradske, nacionalne i svjetske moćnike, a uveseljavao narod.
Konavle

LASIĆ ISPRAVIO NEPRAVDU Posjetio legendarnog sportaša na Obodu i dao mu što mu pripada

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić i predsjednik Zajednice sportova Općine Konavle Đino Kralj ispravili su u petak nepravdu koja je nenamjerno nanesena Konavljaninu Mihu Sturici.
Plakat

ŠKERAC KOJI JE NASMIJAO I LASIĆA Dođite na Ultime u hotel Makedoniju uz Boru Drljaču

U Cavtatu je jutros osvanuo duhovit plakat u kojem se zainteresirane poziva na Ultime od karnevala, uz Boru Drljaču u hotelu Makedonija, uz pokroviteljstvo Općine Konavle i Društva Cavtaćana u Beogradu.
Matko Andričević

NOVA TRASA OREBIĆKE ZAOBILAZNICE Ovo je strateški projekt za Korčulu i Pelješac koji bi na pravi način povezao jug s ostatkom Hrvatske

Ideja o novoj trasi zaobilaznice (tunelom kroz brdo sv. Ilija pa sjevernom stranom  brda do Trpanjske ceste) postala je aktualna ulaskom Hrvatske u Evropsku uniju. Skicu za idejni projekt, kao i osvrt, napravio je Matko Andričević iz Orebića kao građansku, nestranačku inicijativu.
spor

OTVORENO PITANJE RAZGRANIČENJA Crnogorski pravni stručnjak: 'Hrvatska je tvrđavu na Prevlaci obnavljala bez suglasnosti Crne Gore'

Nova strategija proširenja Europske unije za područje Zapadnog Balkana pod nazivom „Vjerodostojna perspektiva proširenja i pojačana suradnja EU sa Zapadnim Balkanom“, pored brojnih kategoričkih zahtjeva koje Bruxelles postavlja pred države kandidatkinje za članstvo u EU, sadrži i uvjet da sve države Zapadnog Balkana moraju razriješiti svoje bilateralne granične sporove.
drugi mandat

Župan Dobroslavić ponovno izabran za predsjednika Jadransko-jonske euroregije

Župan Nikola Dobroslavić izabran je na drugi dvogodišnji mandat kao predsjednik Jadransko-jonske euroregije.
suradnja

Župan na sastanku s predstavnicima tvrtke ”Riba Mljet”

Predstavnici tvrtke Riba Mljet, Mljećanin iz Amerike Bil Čumbelić, direktor tvrtke Alen Krkić, nizozemski partner Paul Clemens u nazočnosti načelnika Općine Mljet Điva Marketa izložili su Županu trenutno stanje kao rezultat uspješnog poslovanja u posljednjih nekoliko godina te plan daljnjih aktivnosti i razvoja u ovoj djelatnosti, a koja se u prvom redu odnosi na povećanje kapaciteta uzgoja te osobito važan projekt sortirnice ribe te drugih osnovnih poslova.
hotel Epidaurus

Zagarantirana zabava za Mali karneval fest u Cavtatu

U organizaciji Udruge Mame Cavtat održat će se 33. Mali karneval fest u subotu u 16 sati u hotelu Epidaurus.
Učitaj još vijesti