SRAMOTNO HUŠKANJE TREBINJSKOG PORTALA Potrebica Trebinjcima zaželio dobrodošlicu, a oni njegove riječi ružno izvukli iz konteksta

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Portal Trebinje live grubo je izvukao iz konteksta riječi predsjednika Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Marka Potrebice iz intervjua kojeg je on dao Dubrovačkom dnevniku.

Tako Trebinje live navodi izjave Marka Potrebice da "Srpska pravoslavna crkva truje narod lažima s oltara", ali i napominju kako Potrebica kad je išao na regatu u Grčku nije želio si skratiti put preko Trebinja.

Sve to Potrebica jest rekao Dubrovačkom dnevniku, ali nije rekao samo to.

I nije to rekao u tom kontekstu kako je predstavljeno.

Jasno je naznačio kako je "zadnja osoba koja bi zazivala bilo kakve sukobe", kao što je rekao nema problema sa svima koji idu u Trebinje. Upravo je zadnji navod idealan primjer koliko Trebinje live krivotvori njegove riječi.

Dakle, Potrebice je rekao: "Posebno me smeta kad neki dušobrižnici koji idu u Trebinje i s tim nemaju problema, a nemam ni ja problema što oni idu u Trebinje, kao argument navode kako to rade i HDZ-ovci"

Ali eto Trebinje live je tu izjavu preinačio da mu "smetaju njegovi sugrađani Dubrovčani koji idu u Trebinje, nazivajući ih dušebrižnicima koji nemaju problem da odu u najjužniji grad Republike Srpske".

Na tom primjeru jasno je kakav je cilj uopće ovog članka na Trebinje liveu, gdje uopće nije spomenuto da je Potrebica kazao kako ne generalizira ljude i ne misli kako su svi Trebinjci isti te kako je posebno naznačio da su dobrodošli svi oni koji ne svojataju Dubrovnik srpskim, što uistinu jest nivo ispod kojeg se ne ide, za svojatanja od bilo čije strane i iz bilo kakvih interesa.

Stoga, valja samo zaključiti kako ovakav napis na Trebinje liveu služi samo i jedino huškanju, dolijevanju ulja na vatru i stvaranju nepotrebnih tenzija između ova dva grada koji su geografski i gospodarski okrenuti jedan prema drugome.

V.S.

Popularni Članci