Piletina sa sezamom

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: coolinarka.com
Jednostavan, ali i izrazito ukusan kineski recept.

Sastojci

800 g fileta pilećih prsa
2 žlice umaka od soje
1 žlica Vegete
ulje za prženje

limunov sok

 

Za paniranje:

brašno
2-3 jaja
sol
papar
300 g sjemenki sezama
2 žlice krušnih mrvica


Piletinu narežite na krupnije trake. Pokapajte ih limunovim sokom i umakom od soje te pospite Vegetom. Ostavite da malo odstoje.

Uvaljajte ih u brašno, zatim umočite u razmućena, malo posoljena i popaprena jaja, te naposlijetku u mješavinu sezama i krušnih mrvica.

Stavite ih pržiti u duboko vruće ulje, na umjerenu temperaturu, dok ne poprime zlatnožutu boju.

Izvadite ih na upijajući papir.

 

Izvor: Coolinarka.com

Popularni Članci