EVO KAKO SE SLJUBLJUJU MAKARULI I VINA Radionica o tradicionalnim jelima održana u Mimozi (FOTOGALERIJA)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
U sklopu manifestacije Festa 2020. Dubrovnik, događaj Festa od vina održan je danas u restoranu Mimoza. 

Radi se o radionici na kojima su se predstavila tradicionalna jela i vina za svetoga Vlaha. Konkretno, predstavljeni su tako šporki, mljetski, žrnovski makaruli i kamenice uz vina Dubrovačkih podruma iz Grude koje je predstavio Božo Martinović i vina Božović iz Brijeste koja je predstavio Robi Božović. U radionici su sudjelovali Ugostiteljsko turistička škola, Deša Dubrovnik i restoran Mimoza

Profesor u Turističko-ugostiteljskoj školi Luka Šimunović kazao je kako je cilj radionice vidjeti kako se sljubljuju naša autohtona jela i  vina naše županije, ali i predstaviti razliku između dubrovačkih i žrnovskih, odnosno korčulanskih i mljetskih makarula. 

Predsjednik Udruge Festa Dubrovnik Slobodan Vlašić rekao je kako je ova radionica nastala kao nastojanje da se pokažu tradiconalna jela koja idu uz ovu Festu, dodajući da se predstavlja šira lepeza vina pa se išlo i s kamenicama. 

Pozvao je sve da dođu i na samu Kandeloru u Gradsku kavanu kad će vinari s područja cijele Dubrovačke biskupije predstaviti svoja vina.

V.S.

Popularni Članci