DUBROVAČKA RAPSODIJA U ZAGREBU Hrvatska malonogometna reprezentacija izborila Svjetsko prvenstvo nakon 24 godine (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Luka Stanzl / Pixsell
Hrvatska malonogometna reprezentacija izborila je plasman na Svjetsko prvenstvo nakon 24 godine izbivanja. 

U drugoj utakmici doigravanja protiv Poljske završilo je 2:2 u KC Dražen Petrović. Ukupno 5:4 (3:2 u prvoj utakmici) , čime su izborili plasman među sedam europskih država koje idu na svjetsku smotru u rujnu u Uzbekistanu. 

Izabranici Marinka Mavrovića izgledali su fenomenalno u ovom susretu. Brzim protunapadima i individualnim majstorijama uspjeli doći do pogotka u 16. minuti, kada pogađa kapetan reprezentacije, Dubrovčanin Dario Marinović. Prekrasna akcija u kojoj je asistent bio Antonio Sekulić. Valja istaknuti nekoliko fenomenalnih obrana Squareove jedinice Zorana Primića, koji je Poljacima zadao puno muka. 

U drugom poluvremenu odlazi Hrvatska na duplu prednost, 2:0, Marinović ubacuje a na stativi Franco Jelovčić posprema loptu u mrežu. Poljaci su nakon toga krenuli s golmanom igračem, malo hvataju ritam i dolaze do pogotka. Primić je nanizao nekoliko obrana, ali jednu su morali zabiti. Strijelac Skiepko. U zadnjoj minuti zabijaju Poljaci za izjednačenje, strijelac Kubik. Ali nije bilo dovoljno. Pjesma Mini Vatrenih i navijača u Draženovom domu. 

U sastavu Marinka Mavrovića, osim Primića, su i igrači Squarea Maro Đuraš i Marko Kuraja. 

Popularni Članci