KRAJ SJAJNE SEZONE Dubrovnik do zadnjih minuta bio u igri za pobjedu protiv splitskih Žutih (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Foto Adria
Košarkaši Splita izborili su plasman u polufinale FAVBET Premijer lige, nakon što su i u drugoj utakmici četvrtfinala uspjeli doći do pobjede protiv Dubrovnika. Prvo u četvrtak na Gripama (100-78), a onda i u Gospinom polju u nedjelju, kada je završilo 74-82 (12-15, 15-28, 23-17, 24-22). 

KK Dubrovnik: Petar Dubelj, Gvido Guštin, (C) Ivan Vodopija, Javon Levi, Jakov Vujičić, Lovre Klarić, Filip Vujičić, Petar Miović, Roko Gizdavčić, Tomislav Cvitković

KK Split: James Funderburk, Shannon Shorter, (C) Mate Kalajžić, Tonko Vuko, Ante Perkušić, Toni Perković, Lewis Markel Sullivan, Boris Tišma, Lovre Runjić, Vito Kučić, Marino Dubravčić, Krešimir Ljubičić

Završena je odlična sezona Košarkaškog kluba Dubrovnika. Nakon deset godina opet su se natjecali u najvećem rangu, FAVBET Premijer ligi, u kojoj su izborili ostanak. To je bio prvi cilj, ali ispunili su i onaj drugi. Igrali su doigravanje, u kojeg su ušli sa sedmog mjesta (15 pobjeda i 18 poraza). Dodijelilo im je to drugoplasirani Split, aktualnog doprvaka Hrvatske. 

Serija četvrtfinala igrala se na dvije pobjede. Žuti su na Gripama uzeli pobjedu (100-78), a potom i danas u Gospinom polju (). 

Nemaju za čime žaliti dubrovački košarkaši. Uspjeli su i u drugoj utakmici aktualnom doprvaku i momčadi s puno širom klupom zadati puno problema. Split je na poluvremenu imao +16 (27-43), što je Dubrovnik uspio nadoknaditi sjajnom izvedbom krajem treće i u četvrtoj dionici. Vraćaju utakmicu na početak (65-65). Do zadnje minute bili su u igri za pobjedu. No ipak, pobjede domaćina nije bilo, Split zasluženo ide u polufinale. 

Na kraju veliki pljesak Gospinog polja za povratničku sezonu u najvećem rangu. Sljedeće sezone cilj je korak više - istaknuli su iz kluba nakon utakmice. 

U redovima domaćih 28 poena uz 11 skokova imao je Filip Vujičić. Petar Dubelj skupio je 17, uz 8 poena, dok je Gvido Guštin ubacio 14 (4 trice). Kod gostiju iz Splita Shorter je imao 17 uz 7 skokova. Sullivan je imao 14 uz 8 skokova. Dvoznamenkasti su još bili Kalajžić (13), Funderburk (11), i Tonko Vuko (10).

Popularni Članci