RAGBI NA OSUNČANOM LAPADU Zaigrali Dubrovnik i Dorchester, prava "engleska" atmosfera (FOTO/VIDEO)

Autor: Rafael Barkiđija Autori fotografija: Rafael Barkiđija
Na Lapadu je odigrana prijateljska utamica između Ragbi kluba Dubrovnik i engleskog Dorchester RFC. 

Ovom prilikom za Ragbi klub Dubrovnik zaigrali su igrači iz kluba, kojima su se pridružili igrači iz prijateljskih klubova Ragbi kluba Makarska rivijera i Ragbi kluba Herceg iz Mostara.

Za Dorchester RFC ovo je 27. Gladiators tour, tradicionalno godišnje putovanje natjecatelja i veterana kluba. Pri svakoj posjeti uz istraživanje turističkih znamenitosti naglasak je i na širenju ragbi mreže i prijateljstava između klubova. 

Utakmica je na osunčanom lapadskom stadionu završila pobjedom Dorchestera 45:35. Komadić akcije s Lapada možete pogledati u videu: 

Iz dubrovačkog kluba najavljeno je još aktivnosti tijekom ove godine. "Prvi put naš klub nastupit će na U16 Prvenstvu Hrvatske. Zadovoljni smo i uspjehom dosadašnje ALH međuškolske lige, a bili smo nakon drugog turnira uključili i škole iz Makarske. Ta liga nastavlja se na jesen, nadamo se da će pomalo postati tradicija" - rekla nam je Kate Bendeviš iz RK Dubrovnik, koja je podsjetila i na reprezentativne aktivnosti: "Naša reprezentcija igrat će Europsko prvenstvo u ragbi sedmici. To će bit od 7. do 9. lipnja u Makarskoj. Hrvatski ragbi savez je uspio dovesti natjecanje ovog ranga u Hrvatsku". 

Popularni Članci