ŠIMIĆ PORUČIO IZ LAPADA: 'Šuker u pet godina nije napravio ništa za ovu županiju, imam podršku Dubrovčana!'

Autor: Ivona Butjer Mratinović
Sastanak između kandidata za čelništvo Hrvatskog nogometnog saveza Darija Šimića te Marija Stanića i Stipe Pletikose, održan je danas s predstavnicima Županijskog nogometnog saveza.

„Razgovor je bio jako konstruktivan. Dobro smo se upoznali s cijelom situacijom. U Dubrovniku smo igrali prije nekih 25 godina, vidimo kako se ništa nije promijenilo. Smatramo kako su promjene potrebne, a to misle i Dubrovčani i zato imamo njihovu podršku. Želimo razvoj nogometa. U ovoj županiji, u pet godina mandata Davora Šukera, nije ništa napravljeno. Infrastruktura je veliki problem, a potrebna je i edukacija sportskih djelatnika. To će biti najveći izazovi u mom novom mandatu,“ kazao je Šimić govoreći o održanom sastanku.

Dodao je i kako se nada pobjedi na izborima u HNS-u koji slijede, a kritizirao je dosadašnje vodstvo HNS-a.

„Svakim danom se situacija sve više mijenja u moju korist. Meni je uistinu lijepo razgovarati s ljudima. Jučer smo bili u Zadru. Taj dio Hrvatske je dao puno reprezentativaca, a ima puno problema. Spremni smo raditi s njima, kao i s krajnjim jugom Hrvatske po pitanju nogometa. Dosadašnja garnitura HNS-a se odmakla od ljudi, razmišljaju samo o A reprezentaciji, ali nije samo to nogomet. Nogomet je tu, na terenu, on mora biti ravnomjerno raspoređen po svim županijama jer će to biti prava poruka kako nas nogomet spaja,“ kazao je.


„Mi ne razgovaramo o ciframa nego o tome kako ćemo dio sredstava usmjeriti u razvoj nogometa. Bit ćemo transparentni i u interesu nam je da razvijemo nogomet i u Šibensko-kninskoj, Zadarskoj, Splitsko-dalmatinskoj te Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Rezultat će se vrlo brzo vidjeti, a potencijama je itekako puno. Računamo na podršku Dubrovčana. Svakim danom imamo sve više i više potpisa, a ne bih ni krenuo u ovu priču da sam mislio kako u tome neću uspjeti,“ zaključio je Šimić.

Popularni Članci