APEL DUBROVAČKOG DNEVNIKA Molimo vas, prestanite nas čitati!

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Ne, nama nije do čitanosti

Jučer sam pisao o akvariju. Jedini motiv za taj članak bio je da se stvari u vezi akvarija pomaknu s mjesta, jer smatram da ovakav kakav je, nije na diku Dubrovniku (nastranu sad je li uopće etično kad jedna vrsta drugu drži pod ključem). Naslov je glasio: 'Dopustite našoj djeci besplatan ulaz', jer kad već akvarij nije vrhunski, neka barem uživaju oni najmlađi.

Međutim, nastao bi smak svijeta da nema barem nekoga u internetskim komentarima koji pljuva na bilo kakav tekst. Tako i ovoga puta.

-Skromnih mogućnosti su i neki tzv. novinari po lokalnim portalima, i ne služe na ponos Gradu, pa ipak postoje. I naplaćuju svoje usluge – napisao je komentator.

Briga me, inače, tko što misli, pogotovo kada je anoniman, no ovoga puta sam morao reagirati. Reći ću vam zašto.

Komentator kaže da sam ja skromnih mogućnosti, i da ne služim na ponos Gradu. U potpunosti se slažem. Zaista sam skromnih mogućnosti i moje novinarstvo ne služi na ponos ni sebi, ni Gradu. Uopće vas neću zamariti i objašnjavati vam zašto zaista mislim da sam skromnih mogućnosti, jer bi mi za to trebalo podosta mjesta. Ne želim pravdati ni sebe, ni novinarstvo, jer smo – skromni – i to je činjenica.

Međutim, osvrnut ću se na drugi dio komentara – „i naplaćuju svoje usluge“.

Znate li koja je razlika između novinara i većine drugih struka na svijetu? To, što mi -novinari  - svoje usluge ne naplaćujemo. Koliko god naši tekstovi bili skromni – ipak smo se u toj skromnosti potrudili (kad si mentalno skroman, sve ti je napor, pogotovo misliti). A vama je sav naš trud - BESPLATAN.

Ne znam što dotični komentator i svi vi ostali pljuvači radite, ali pitam vas - Mogu li ja u vašoj struci koristiti usluge BESPLATNO? Postoji stara izreka „da nema džabe, ni u stare babe“. E pa ta izreka, skupa s babom, umrla je pojavom portala. Sve što mi radimo, pa makar to bilo skromno, vi konzumirate  - DŽABE!

Pisao sam i o onim gostima koji dolaze u Dubrovnik, pa kukaju da im je sve skupo. Vi, ste isti takvi. Dolazite BESPLATNO na naš portal i pljujete nas jer želimo da naša djeca idu besplatno u akvarij, odnosno da akvarij s najmlađima radi onako kako rade portali sa svima – BESPLATNO! Ali, ne valja ni to.

Nije mi samo jasno zašto dolazite na naš portal. Tko vas tjera? Potpuno isti model kao oni turisti koji putuju po svijetu i kukaju kako im je sve skupo.

Ne gubite vrijeme na skromne budalaštine koje pišemo. Za to vrijeme, možete raditi te vaše poslove koji konzumentima nisu BESPLATNI. Ili zuriti u sunce, tako nešto.

Mi ionako ove tekstove ne pišemo za vas. Da ih pišemo za vas podilazili bi vašim niskim strastima, i sigurno ne bi pisali o akvariju, jer tu nema ni seksa, ni prometnih nesreća, osim ako se murina ne zaleti i izbije zrak iz škrga drugoj. Pišemo ih kako bi se situacija u Gradu i Hrvatskoj poboljšala. Vi, pljuvači, sigurno je nećete poboljšati – uvijek je lakše pljuvati iz fotelje pred računalom, nego krenuti raditi. Osim toga, pišemo, da je USKOK-u lakše raditi i da zna odakle će početi, a sve te afere o kojima mi trkeljamo, vama su nezanimljive.

Zato vas molimo da ne dolazite na naš portal. Ionako ništa ne propuštate. Tekstovi su skromni.

Na kraju krajeva, mi od vas nemamo nikakve koristi. Zapamtite, naši tekstovi su – BESPLATNI – i ja neću dobiti plaću, zato jer vi dolazite. Reći ćete sad, ako takvi kao ja nećemo dolaziti, vama će pasti čitanost, i nećete moći tražiti novce od oglašivača.

Dubrovački dnevnik ne vodi računa o čitanosti – jer da vodi - podilazili bi vašim niskim strastima, a tu se, rekosmo, podrazumijeva krv, jebačina i taslačina. Sjetite se samo koji medij jedini nije izvještavao sa sprovoda tragično poginulih mladića za Božić, niti im je maltretirao obitelj da daje izjave u teškim trenucima. Koliko god da smo skromni, pazimo na etiku.

Da je nama do čitanosti, lešinarili bi nad tim tužnim sudbinama, jer takav sadržaj VI HOĆETE. Stoga, otiđite s ovog portala, tko vas tjera da dolazite.

I drugi su vam – BESPLATNI! Za razliku od vaše struke.

 

Popularni Članci