DETALJI SLIJETANJA VOZILA KOD CAVTATA Vozač je bio pijan i nije imao vozačku, nedavno je bio akter događaja koji je podigao veliku prašinu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Aida Čakić
Neobična prometna nesreća dogodila se sinoć oko 20:00 sati na ulazu u Cavtat prilikom čega je jedno vozilo sletjelo s ceste, a vozač je napustio mjesto događaja. 

Kako su nam kazali iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, vozač u dobi od 50 godina je upravljao vozilom dubrovačkih registarskih oznaka, prije stjecanja prava na upravljanje vozilom i pod utjecajem alkohola, te je zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom, sletio van ruba kolnika na makadam te udario u ukrasno cvijeće. Kako nam kažu iz policije, potom je u nekontroliranom kretanju sletio niz liticu, udario vozilom u drvo te se prevrnuo vozilom na bočnu stranu. Vozač je potom napustio mjesto događaja, a na teren su, osim policije, izašli i vatrogasci. 

Inače, vozač je imao 1,68 promila alkohola u krvi. Kako neslužbeno doznajemo, radi se o muškarcu kod kojeg su sredinom veljače pronađene vrijedne i rijetke amfore. Policija je tada pretraživala njegovu kuću zbog sumnje na neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

"Pretragom kuće u Cavtatu krajem kolovoza prošle godine policijski službenici Odjela kriminaliteta droga pronašli su tri antičke amfore za koje je utvrđeno da potječu iz vremena od 1. st. do sredine 3. st. posl. Krista.

Pretraga kuće se obavljala u sklopu kriminalističkog istraživanja kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i promet drogama o čemu je ova Policijska uprava izvjestila priopćenjem od 24. kolovoza, a osim droge, u kući su tada pronađena i tri primjerka amfora koje su, uz potvrdu oduzete i poslane na stručni pregled Konzervatorskom odjelu u Dubrovniku.

Sukladno Zakonu o zaštiti i očuvanju kulturnog dobra svi pronađeni nalazi amfora predstavljaju kulturno dobro te su kao takvi vlasništvo Republike Hrvatske. U sklopu stručnog mišljenja Konzervatorski odjel u Dubrovniku naložio je zbrinjavanje amfora na prikladan način kako bi se spriječilo njihovo oštećivanje te kako bi bile trajno zbrinute te su amfore, u dogovoru s Muzejima i galerijama Konavala, početkom veljače ove godine predane Odjelu za arheologiju i spomeničku", obavijestili su tada iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. 

Popularni Članci