DRAMA U KONAVLIMA Iz ruksaka ga ugrizao poskok dok je skupljao drva

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Igor Kralj/PIXSELL
Nakon što ga je jučer prijepodne ugrizao poskok u šumi, 31-godišnji Đ. V. iz Dube konavoske oporavlja se u Općoj bolnici Dubrovnik. 

- On je u bolnici i jutros je malo bolje-rekli su nam u obitelji u telefonskom razgovoru. 

On je išao u šumu po drva za ogrjev i kada je sve obavio, krenuo je uzeti ruksak da ga stavi na traktor, kada ga je iz njega odjednom ugrizao poskok.

Na sreću, čovjek se dobro snašao i brzo podvezao ruku te nazvao ukućane, a i Hitna pomoć ga je brzo preuzela od susjeda koji ga je vozio prema gradu te su ga prevezli u bolnicu.

Ukućani kažu kako je cijela situacija bila jako ozbiljna, ali da je na svu sreću sve završilo sretno.

Iz Opće bolnice Dubrovnik za Dubrovački dnevnik su potvrdili kako se radi o ugrizu poskoka u ruku. Pacijent je dobro, a trenutno se nalazi na Zaraznom odjelu bolnice.

Inače, kako smo pisali u Općoj bolnici Dubrovnik krajem osmog mjeseca su se nalazila tek dva antiviperinum domaća seruma.

Radi se o posljednjim preostalim zalihama domaćeg seruma koji su se naručivali od Imunološkog zavoda u Zagrebu. Budući dau Hrvatskoj nitko više ne proizvodi takve serume, oni će se ubuduće nabavljati iz Europske unije po cijeni koja se kreće oko 500 eura po samo jednoj dozi, što je nekoliko desetaka puta skuplje od cijene koja se do sada plaćala za domaće serume.

Popularni Članci