Od poginulog Slovaka opraštaju se prijatelji, u pritvoru vozač mrtvačkog slovačkog vozila

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: FB, Nikša Klečak, Dubrovački dnevnik
Dvije prometne nesreće, dvije smrti, u samo dva dana, na istoj dionici u Dubrovnik. Pomalo bizarno nesreće su povezane, tijelo dva dana ranije tragično preminulog Slovaka bilo je u vozilu koje je skrivilo smrt Dubrovčanina. 

Dva dana nakon teške prometne nesreće koja se dogodila u Dolima, 64-godišnji Slovak J.K. je ispitan pred istražnim sucem te mu je određen pritvor od 30 dana.

Podsjetimo, u o prometnoj nesreći koja se dogodila 26. kolovoza u blizini mjesta Doli, smrtno je stradao 68-godišnji Dubrovčanin A.B.

Prešao u suprotnu kolničku traku i zabio se u Fiata

Tom prilikom je lakše ozlijeđen i Slovak koji je u pogrebnom automobilu prevozio tijelo dva dana ranije poginulog motociklista.

Iz Policijske uprave dubrovačko – neretvanske su službeno priopćili kako se upravljajući kombi vozilom slovačkih nacionalnih oznaka, 64-godišnji državljanin Slovačke kretao u smjeru Splita te je izlaskom iz zavoja prešao u suprotnu kolničku traku i udario u automobil dubrovačkih registracijskih oznaka, kojim se iz suprotnog smjera kretao 68-godišnjak čije je vozilo uslijed udara sletjelo van kolnika.

Suprotno nagađanjima, zbog položaja pogrebnog Mercedesa, da je Slovak išao u smjeru Dubrovnika, točna informacija je, što se dokazalo nakon policijskog očevida,  da se Slovak vraćao iz Dubrovnika.

Je li umor rezultirao prometnom nesrećom?

Kako nam je potvrđeno, pogrebno vozilo detvanskih registarskih tablica je na patologiji dubrovačke Opće bolnice preuzeo tijelo slovačkog motociklista te se, kako neslužbeno doznajemo, odmah zaputio prema Slovačkoj. Nakon 60 kilometara je došlo do kobnog sudara.

Slovak se sa više od 120 kilometara na sat doslovno zabio u Fiat, a je li u pitanju umor vozača koji je navodno vozio više od 16 sati bez spavanja, utvrdit će istraga, no već je sada razvidno iz prijedloga za određivanje pritvora, kako dubrovačko Državno odvjetništvo smatra da ima elemenata kaznenog djela i da bi se u konačnici protiv slovačkog vozača mogla podignuti kaznena prijava.

Oproštaj  na društvenim mrežama

U međuvremenu, tijelo Slovaka M.U. je i dalje na odjelu patologije nakon neuspjelog prijevoza u Slovačku.

Oproštaj od 26-godišnjeg prijatelja, pasioniranog motociklista i informatičkog stručnjaka koji je u Slovačkoj radio na razvoju aplikacija, pokrenuli su i brojni prijatelji na društvenim mrežama. S njime se opraštaju na brojne načine, pjesmama, fotografijama s druženja, ali i tužnim i emotivnim rečenicama.

'Ustani, to je bio samo loš san, ali opet, dan počinje i završava u suzama.'

'Tužni smo zbog gubitka bliske osobe, nisi nam fizički blizu, ali u boli i očaju moramo imati na umu da si imao dušu koja će živjeti zauvijek,' samo su neke od oproštajnih poruka prema ranom preminulom prijatelju.

Mladi Slovak je do 24. kolovoza bio više dana na odmoru u Hrvatskoj i Dubrovniku, a toga dana se zaputio prema Mostaru. Njegov život se ugasio u blizini graničnog prijelaza Bistrina, prije ulaska u Bosnu i Hercegovinu.

Popularni Članci