GRK I DVA ALBANCA Trojica u tri dana nezakonito pokušali ući u Hrvatsku

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: evarazdin.hr
Tijekom posljednja tri dana tri su osobe u tri odvojena slučaja spriječene u pokušaju nezakonitog prelaska državne granice.

U prvom se slučaju radi o državljaninu Grčke koji je ulaznoj graničnoj kontroli pristupio u subotu, 22. travnja, na MCGP Karasovići. Graničnom kontrolom je utvrđeno da je grčka osobna iskaznica koju je dao na uvid potpuno krivotvorena.  Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krivotvorenje isprava grčki je državljanin, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.  

U drugom su slučaju policijski službenici Policijske postaje Gruda u subotu, 22. travnja, u mjestu Palje Brdo u Konavlima, na proširenju uz državnu cestu D-8, uočili parkirano vozilo albanskih nacionalnih oznaka u kojem se nalazio vozač. Zbog sumnje u nezakonite migracije vozilo je stavljeno pod prismotru te je uočeno da nakon nekog vremena u vozilo ulazi muška osoba te zajedno odlaze u pravcu Grude gdje je vozilo zaustavljeno. Vozač je bio albanski državljanin, a njegov suputnik također albanski državljanin koji u svojoj putnoj ispravi nije imao ulazni pečat RH. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je u RH ušao nezakonito, pješice, preko brda Debeli Brijeg nakon čega se ukrcao u spomenuto vozilo.

Zbog nezakonitog prelaska državne granice određena mu je dvogodišnja zabrana ulaska i boravka u RH dok je vozač prekršajno sankcioniran zbog pomaganja u nezakonitim migracijama.

U trećem se slučaju radi o albanskom državljaninu koji je ulaznoj graničnoj kontroli pristupio jučer, 24. travnja, na MCGP Zaton Doli. Graničnom kontrolom je utvrđeno da je u albanskoj putnoj ispravi koju je dao na uvid krivotvoren ulazni pečat Grčke.  


Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krivotvorenje isprave albanski je državljanin, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Popularni Članci