NESREĆA U KOJOJ SU SMRTNO STRADALI DUBROVČANI Svjedok: 'Bio je toliko pijan da se nije mogao podići'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Svjedok koji je zadržao vozača rekao je da mu s e činilo da Kovačić nije bio uopće svjestan što mu se dogodilo i da mu se nije opirao. 

'Čuo sam buku i kad sam pogledao, vidio sam da na nogostupu leže ozlijeđeni ljudi. Prišao sam kako bih im pomogao, a onda sam začuo kako cvjećarka viče: 'Bježi, bježi!' Vidio sam vozača koji je već poprilično odmaknuo. Potrčao sam za njim, bacio se na njega i zadržao ga do dolaska policije,' svjedočio je Maximilijan Danijel Orešković na suđenju Nikoli Kovačeviću optuženom kako je 11. travnja prošle godine skrivio prometnu nesreću nedaleko od Kvaternikovog trga u Zagrebu, piše Jutarnji list.

Dodao je kako je Kovačević bio toliko pijan da mu je pružao ruku kako bi se podignuo s tla.

'Nije se opirao i činilo mi se da nije ni svjestan toga što se događa,' rekao je Orešković.

Svjedokinja Mara Sudar šetala je 11. travnja 2016. s bračnim parom Aleksandrom (67) i Ljiljanom (61) Kusalović Maksimirskom cestom kad je na njih Audijem naletio Kovačević.

'S moje lijeve strane bio je Aleksandar, a s desne Ljiljana. Mene je auto udario u lijevu stranu. Pala sam u nesvijest i ne znam koliko sam bila bez svijesti. Gušila sam se. Prišla mi je studentica medicine i vodila moje disanje do dolaska Hitne,' rekla je Sudar koja se još oporavlja od dobivenih ozljeda i koja vrlo teško sve to proživljava.

Podsjećamo, bivšem nogometašu Nikoli Kovačeviću na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu sude zbog izazivanja prometne nesreće, ali i zbog nepružanja pomoći. Tereta ga da se sa 2,16 promila alkohola u organizmu i jureći 108 kilometara na sat zabio u skupinu pješaka te usmrtio bračni par Kusalović. Kovačević je priznao krivnju za izazivanje prometne nesreće, no tvrdi da nije bježao s mjesta nesreće.

Popularni Članci