Policajac koji je poginuo u sudaru s kamionom imao 3 promila alkohola u krvi! Pijan je bio i njegov kolega suvozač

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Marko Todorov Cropix
U policijskom priopćenju kojeg smo jutros zaprimili dobili smo obavijest kako niti nakon obavljenog očevida te provjere prikupljenih informacija točan uzrok nesreće nije utvrđen. No, otkrili su kako su policijski službenici koji su stradali u službenom automobilu bili pod utjecajem alkohola.

Kako stoji u priopćenju, analiza krvi na prisutnost alkohola u organizmu kod vozača koji su svojim automobilima sudjelovali u ovoj prometnoj nesreći pokazala je da je 42-godišnji policijski službenik koji je upravljao službenim automobilom imao 2,91 promila alkohola u krvi, dok ostali vozači, sudionici prometne nesreće nisu bili pod utjecajem alkohola.

Policijskom službeniku koji se nalazio u svojstvu suvozača u službenom vozilu također je izmjerena prisutnost alkohola u krvi i to u vrijednosti 1,83 promila.

"Kako im je smjena završavala u ponoć, utvrđeno je da su se u trenutku prometne nesreće policijski službenici uputili prema sjedištu Mobilne jedinice. Dakle, nisu poduzimali policijske ovlasti u trenutku kada se dogodila nesreće (slijedili drugi automobil zbog prebrze vožnje ili drugih prekršaja u prometu). Također napominjemo da službeni automobil koji je sudjelovao u prometnoj nesreći nije presretač, već operativno vozilo.", kažu iz policije te dodaju kako je glavni ravnatelj policije Vlado Dominić naložio mjerodavnim internim službama utvrđivanje svih okolnosti ovog događaja kako bi se utvrdile sve činjenice koje su prethodile prometnoj nesreći, odnosno odgovornost i propusti mjerodavnih osoba u organizaciji službe i rukovođenju policijskim službenicima.

U priopćenju se također navodi kako je Ravnateljstvo policije iz poštovanja prema tragediji i gubitku članova dvije obitelji tek danas odlučilo izaći u javnost s novim informacijama, a poradi toga što je tek jučer sahranjen drugi policijski službenik koji je radi težine zadobivenih ozljeda preminuo u bolnici.

Naime, 28. Prosinca prošle godine oko 23 sata na autocesti A4 došlo je do teške prometne nesreće. Prvo je došlo do sudara između teretnog vozila marke Mercedes varaždinskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 53-godišnjak i službenog policijskog vozila. Od siline udarca, teretno vozilo probilo je zaštitnu ogradu i prešlo na suprotni kolnički trak te se prevrnulo. Na njega su potom naletjela dva osobna automobila, Renault Clio kojim je upravljala 22-godišnjakinja i Renault Clio kojim je upravljao 27-godišnjak. U prometnoj nesreći na mjestu događaja preminuo je 42-godišnji policijski službenik koji je upravljao službenim vozilom, dok su teško ozlijeđeni 30-godišnji policijski službenik suvozač i 49-godišnja putnica iz teretnog vozila prevezeni u KB Dubrava gdje im je pržena liječnička pomoć". Ozlijeđeni policijski službenik preminuo je u bolnici od težine ozljeda.

NK

Popularni Članci