POLICIJSKA AKCIJA U SUBOTU: Sankcionirano čak 45 vozača, uhvaćen Albanac koji je pobjegao u Dubrovačko primorje

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Nikša Klečak
Policijski službenici Policijske postaje Dubrovnik dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjim albanskim državljaninom osumnjičenim za neovlaštenu upotrebu tuđe pokretne stvari.

Sumnjiči se da je, nakon što je nezakonito prešao državnu granicu između Crne Gore i Republike Hrvatske,  u noći 26./27. ožujka iz otvorene garaže u Pobrežju pokraj Dubrovnika, otuđio osobni automobil dubrovačkih registracijskih oznaka u vlasništvu 70-godišnjaka. Otuđeno vozilo zaustavljeno je istog jutra u mjestu Ošlje od strane policijskih službenika Policijske postaje Ston te je utvrđeno da njime upravlja spomenuti albanski državljanin.

Vozilo je vraćeno vlasniku, a 38-godišnji albanski državljanin je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. Zbog nezakonitog prelaska državne granice određena mu je dvogodišnja zabrana ulaska i boravka u RH.      

Tjedno izvješće za promet

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je sedam prometnih nesreća. Radi s o šest prometnih nesreća s materijalnom štetom i jednoj prometnoj nesreći u kojoj je jedna osoba  lakše ozlijeđena.

Tijekom noći sa subote na nedjelju, 28./29. ožujka na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, provedena je akcija pojačanog nadzora alkoholiziranosti vozača kada je prekršajno sankcionirano 45 vozača od kojih njih 12 zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Za vrijeme provođenja ove preventivno represivne akcije nije zabilježena niti jedna prometna nesreća.

Popularni Članci