SLUČAJ TAKSISTA KOJI JE PREVOZIO MIGRANTE Prvo ih je ostavio na autobusnom kolodvoru, a onda ih opet ukrcao i krenuo prema Splitu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grgo Jelavić/PIXSELL
Taksist iz BiH (38) koji je na privremenom boravku u Hrvatskoj kažnjen je novčanom kaznom od 12.200 eura zbog prevoženja migranata. 

Kako su izvijestili iz policije, u vozilu se nalazilo više stranih državljana bez putnih isprava, za koje je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da su državnu granicu između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske prešli prethodnog dana pješice, izvan mjesta namijenjenog za prelazak državne granice. Zaustavljeni su na području Općine Ston, a namjeravali su doći do Splita. 

Dubrovački dnevnik donosi detalje ovog slučaja.

Kako su iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske odgovorili na naš upit, utvrđeno je kako je spomenuti taksi vozač putem mobilne aplikacije od nezakonitih migranata zaprimio zahtjev za vožnju od mjesta Martinovići, koje se nalazi u neposrednoj blizini državne granice, u općini Župa dubrovačka, do Dubrovnika.

"Sama činjenica da se u trenutku poziva nalazio u blizini državne granice je sama po sebi inkriminirajuća, a osim toga, utvrđeno je da su vozača tijekom vožnje do Dubrovnika strani državljani zamolili da ih odveze do Splita, na što ih je okrivljeni, znajući da su putnici nezakoniti migranti, uputio da naruče drugu vožnju putem iste aplikacije od Dubrovnika do Splita, te ih ostavio na autobusnom kolodvoru u Dubrovniku. Par minuta nakon što ih je ostavio, ponovno ih je ukrcao te su se zaputili na putovanje prema Splitu, kada su ih policijski službenici zaustavili na predjelu Pelješca", odgovorili su iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske na naš upit. 

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je okrivljeni počinio prekršaj opisan u čl. 53 Zakona o strancima kojim je definirano pomaganje državljaninu treće zemlje koji je nezakonito ušao u Republiku Hrvatsku u tranzitu preko državnog područja. Okrivljeni državljanin BIH je uz Optužni prijedlog priveden na Općinski sud u Dubrovniku gdje je kažnjen novčanom kaznom od 12.200 eura.

Popularni Članci