TJEDAN NA PROMETNICAMA Zabilježeno devet prometnih nesreća, većinom s materijalnom štetom, teže ozlijeđenih nije bilo

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Aida Čakić/Portal Oko
U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su četiri osobe lakše ozlijeđene, dok teže ozlijeđenih osoba nije bilo, a s materijalnom štetom je zabilježeno sedam prometnih nesreća, izvijestili su iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 516 represivnih mjera od kojih iz PU dubrovačko-neretvanske izdvajaju mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 199 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 79 mjera je poduzeto prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 14 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje  sankcionirano je 18 osoba.
"Od ostalih prekršaja izdvajamo 58 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 39 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja", napisali su iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Popularni Članci