TUŽNE SUDBINE Ovo su do sada poznati identiteti poginulih i radnika za kojima se traga

Autor: dubrovackidnevnik.hr
U teškoj pomorskoj nesreći i sudaru gumenjaka i broda Danče Lučke Kapetanije sinoć kod Šipana dvije su osobe spašene, pronađeno je troje mrtvih, a za četvoricom od devet putnika na gumenjaku se još traga. Preživjeli su Velimir Šetka i Viktor Markota koji je ozlijeđen, radnici iz doline Neretve.

Prema dosadašnjim informacijama poginuli su suvlasnik restorana Bowa na Šipanu Alen Perišić, koji je vozio gumenjak.  Poginula je i Jele Kobaš iz Velike Gorice. Nije još uvijek potvrđen identitet treće žrtve pronađene u moru.

U medijima se već piše i o obiteljskoj tragediji, s obzirom na to da je među putnicima bio i sin preminule iz Velike Gorice Daniel Kobaš.  On je već nekoliko sezona radio u Dubrovniku kao konobar, još prošle sezone na Bowi u Šipanu, a ove godine tu je trebala raditi i njegova majka. Živjeli su u Zatonu, a susjedi za njih imaju samo riječi hvale. 

Medijima se obratio Nikola Kobaš, koji još uvijek  nema službene informacije o tome jesu li mu poginuli i brat i majka.

Ostali putnici su bili konobari i kuhari ugostiteljskog objekta Bowa iz Hrvatske i regije. Neki od njih, poput djevojke koju spominju preživjeli, u ranoj punoljetnosti, radnici iz Slavonija. Preživjeli Markota rekao je za NovuTV kako je u ruke uzeo tijelo mlade djevojke iz Slavonije, misleći kako je živa, da joj pomogne, no nažalost i ona je u tom trenutku već bila mrtva, priča Markota.

Zbog teških okolnosti, istrage DORH-a, potrage koja još uvijek intenzivno traje, ali i svih obitelji koje s bolom očekuju nove službene informacije s nadom kako će netko od putnika biti pronađen živ, teško je doći do službenih podataka institucija. 

Za sada o svim okolnostima događaja najbolje govori svjedočanstvo preživjelog Šetke. Nešto iza 21:00 sati njih devetoro uputili su se u Brsečine, iz Bowe, objekta na Šipanu čije otvorenje intenzivno pripremaju.  Uvjeti na moru su bili teški, a valovi veliki. Brod Danče samo se odjednom stvorio ispred njih. Bile su to navodno i posljednje riječi preminulog Alena Perišića, koji je vozio gumenjak. ''Ajme, što je ovo?!''

Preživjeli Šetka bio je na krmi, kao i njegov prijatelj Markota, koji je uslijed udara zaronio u more, ali se uspio vratiti.  Ostale, koji su bili na prednjem dijelu glisera, koji je u potpunosti uništen tijekom kolizije, više nisu vidjeli.  Bliži se noć, a  potraga i dalje traje, a obitelji s neizvjesnošću čekaju nove informacije. 

Dubrovčani žale za svojim sugrađaninom, ali i svim ostalim mladim i starijim radnicima ugostiteljskog objekta Bowa, koje je u Dubrovnik dovela potraga za poslom i boljim životom. 

Pratite tijek događaja na Dubrovačkom dnevniku.

Popularni Članci