OPERATIVNA AKCIJA 'KUKOLJ' Uhićena 21 osoba, od toga 19 policijskih službenika s područja Neretve!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Lucija Komaić
Nakon više mjeseci kriminalističkog istraživanja korupcije, kako doznajemo, aktivnosti Policijske uprave dubrovačko - neretvanske rezultirale su akcijom uhićenja više osoba na području Neretve. 

Akcija se odvija u suradnji s USKOK-om, a u njoj sudjeluje oko 100 policajaca s juga. Ovog puta istraživanja korupcije policija  je usmjerila prema pojedincima iz svojih redova. 

Kako doznajemo, kodni naziv akcije je 'kukolj' i uhićen je najveći broj policajaca u hrvatskoj povijesti. Osim policajaca, uhićeno je još dvoje građana zbog davanja mita.

Načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Tonći Radibratović kazao je kako je uhićena 21 osoba, od čega 19 policijskih službenika PU DNŽ.

'Oni su s današnjim danom udaljeni iz službe. Ovim pokazujemo našu snagu po pitanju borbe protiv svih oblika kriminaliteta, bez obzira odakle dolazili. Riječ je o kaznenim djelima koji se uglavnom odnose na djela zlouporabe ovlasti i položaja,' kazao je Radibratović. 

Prema neslužbenim informacijama, uhićeno je najviše prometnih policajaca koji su, navodno, novac od naplate prometnih kazni zadržavali za sebe. 

Zbog navedene akcije svakako treba pohvaliti Policijsku upravu dubrovačko-neretvansku koja je pokazala nultu stopu tolerancije prema kriminalitetu, pa čak i kada on dolazi od strane njihovih članova. 

Popularni Članci