UHIĆENA TRI MOKOŠANA Zbog nereda u Francuskoj prijeti im i do pet godina zatvora!

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Ivona Butjer
Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku su 26. lipnja uz kaznenu prijavu privedena trojica hrvatskih državljana rođenih 1984., 1987 i 1994. godine zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo izazivanja nereda koje se odnosi na kazneno djelo počinjeno iz mržnje prema većem broju osoba uz uporabu oružja ili opasnog oruđa čime je doveden u opasnost život druge osobe ili je došlo do znatne materijalne štete. 

Prema službenim navodima, postoji osnovana sumnja da su trojica osumnjičenika 17. lipnja iza 18,00 sati na nogometnom stadionu Geoffroy Ruichard u francuskom Saint-Etienneu, tijekom utakmice Europskog nogometnog prvenstva između reprezentacija Češke Republike i Republike Hrvatske, u cilju izazivanja nereda na nogometnom stadionu, podržavali navijačku skupinu od najmanje 20 osoba koja je s tribina na nogometno igralište bacala zapaljene baklje i topovski udar, te su svojim aktivnim sudjelovanjem i naguravanjem podržavali tu skupinu koja je fizički napadala ostale navijače, zbog čega je utakmica prekinuta.  


Sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku je 26. lipnja rješenjem odbio prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika. Državno odvjetništvo je 27. lipnja protiv tog rješenja uložilo žalbu.

Inače, za navedeno kazneno djelo je zakonom propisana kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora. 

Popularni Članci