DRAMATIČNO NA DANČAMA Mladić pao s litice, sve službe sudjelovale u spašavanju (FOTO/VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Nikša Klečak/Dubrovački dnevnik, Goran Mratinović, Ivona Butjer
Nešto iza 20 sati s litice između parka Gradac i plaže Danče s visine od oko 25 metara pao je mladić. Hitna pomoć, vatrogasci, HGSS i policija odmah su stigli u akciju spašavanja, a prije dolaska službi i sami građani. 

Prema prvim informacijama mladić je ozlijeđen, ali živ. Više informacija o okolnostima ovog stradavanja bit će poznato kasnije. Zasad očevici s plaže tvrde kako se mladić, inače iz Slavonije, koji radi u Dubrovniku, sam penjao po strmim liticama.  Prva informacija bila je kako je mladić pao s parka Gradac, no što se stvarno dogodilo treba se tek utvrditi. 

Informacije s mjesta događaja:

Kako Dubrovački dnevnik doznaje s mjesta događaja, Dančar Ado Čimić prvi je, prije dolaska službi, krenuo u akciju spašavanja mladića. Očevici tvrde kako se momak sam penjao na stijenu ispod Gradca, a prethodno je popio i nekoliko piva. Navodno je baš danas izgubio posao. U jednom trenutku je pao, a čula ga je skupina koja je igrala na karata, a jedan od njih, Dubrovčanin Jug Bašica, pozvao  je 112. Odmah su se u spašavanje uključile i časne sestre iz samostana na Dančama, brzo su reagirale i pomogle da se skrati put do vozila.

Momci iz  HGSS-a također su brzo stigli na mjesto nesreće, jer su svi bili okupljeni na redovnom sastanku pa su u isti trenutak promptno izašli na teren, iako su već tada ekipe Hitne medicinske pomoći i dubrovački vatrogasci odradili najteži posao. 

Nešto prije 21 sat mladić je prevezen u Opću bolnicu Dubrovnik. 

 

Popularni Članci