'HOĆU LI SA 60 GODINA IĆI U NJEMAČKU RADITI?!' Dubrovački autobuseri ponovo prosvjedovali zbog leasing kuća (FOTO/VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Ponovo su u Dubrovniku danas prosvjedovali autobuseri. Oni su se okupili kod Luke Gruž te su vozili sve do Pila. Tako su ukazali na nepovoljne uvjete leasing kuća.

Prosvjed "Honk for hope" je održan u organizaciji inicijative Povremenog Prijevoza Putnika (PPP) uz podršku Udruge Glas poduzetnika. Prosvjed se održava danas u osam gradova u Hrvatskoj. Okupio se zaista veliki broj autobusera, koji su tako upozorili na stanje u povremenom prijevozu putnika.

CIlj autobusera je postići dogovor države sa leasing kućama u smislu zamrzavanja glavnice i kamata na  minimalno godinu dana. Osigurati Europska sredstva pomoći, kao i žurno odobravanje sredstava za likvidnost te produljenje mjera za spas radnih mjesta za minimalno 3 mjeseca. 

Ekipa Dubrovačkog dnevnika zatekla je u gruškoj luci vozača Vlada Nenadića.

- Ovdje sam da spasim svoje radno mjesto. Mi smo doveli autobus koji je prešao 1500 kilometara, on vrijedi 300 tisuća eura, kako ga zadržati?! Ako ga firma izgubi, onda ja gubim radno mjesto. Leasing kuće nemaju sluha za nas. - rekao je Nenadić.

- Neka se barem prolongira plaćenje barem za godinu dana, neće vječno biti mrak, na svakom kraju tunela ima svjetlo. Treba lobirati, mi smo je izabrali, oni nam trebaju pomoći. I meni i gazdama i cjelokupnom stanovništvu. Ako ode autobus ja gubim radno mjesto, hoću li sa 60 godina ići u Njemačku raditi?! - kaže Nenadić.

V.S.

Popularni Članci