I NOVI PREDSJEDNIK TZ-A POZDRAVLJA FRANKOVIĆEVU INICIJATIVU: ‘Turista nikad dosta, ali moramo poštivati naslijeđenu baštinu’

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović
Najava gradonačelnika Mata Frankovića kako mu je cilj reducirati broj kruzerskih gostiju koji bi se odjednom našli u povijesnoj jezgri na maksimalno četiri tisuće novim strategijama upravljanja izazvala je pozornost kako nacionalnih, tako i inozemnih medija.

Ideja je naišla na plodno tlo kod građana Dubrovnika koji su pozitivno reagirali na najavu, ali i kod novog predsjednika Turističke zajednice Kristijana Staničića. Na pitanje Dubrovačkog dnevnika na današnjoj konferenciji za medije nakon sastanka Turističkog vijeća Dubrovačko-neretvanske županije odgovorio kako podržava navedenu inicijativu.


“Dubrovnik je jedinstven sam po sebi. Moramo poštivati baštinu koju smo naslijedili te u tom smislu razmišljati o održivom razvoju svake destinacije, pa tako i Dubrovnika. Pozdravljam inicijativu gradonačelnika Frankovića. Mislim kako je to jedan pravac rješenja koji će ublažiti ovaj nalet gostiju na turizam, iako gostiju nikad dovoljno. O toj temi se govorilo i na današnjoj sjednici i ne treba bježati od izazova rješavanja prometnih gužvi općenito, pa i ovog problema koji se događa u Dubrovniku. Mislim kako se jednim sustavnim rješenjem taj izazov može riješiti u dogledno vrijeme,” odgovorio je.

Staničić se osvrnuo na pozitivan primjer Zračne luke Dubrovnik koja ima svoj režim pristajanja zrakoplova čime se sama ZL rasteretila što smatra dobrim primjerom koji bi se mogao primijeniti i na ostala područja.

Popularni Članci