Na Peskariju stigle konstrukcije za gradnju, raspitali smo se o čemu se radi

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Proteklih dana na Peskariji su iskrcane konstrukcije za montažnu gradnju. Raspitali smo se kod investitora Mara Hajdarhodžića o čemu se radi.

Predsjednik Gradskog kotara Grad Marin Krstulović na Facebook stranici Gradski kotar Grad objavio je fotografije Peskarije na kojima se vidi kako se iskrcava materijal za gradnju projekta koji je izazvao veliku buru u javnosti. Podsjetimo, investitor Maro Hajdarhodžić uredno je dobio sve dozvole i suglasnost konzervatora na rekonstrukciju Peskarije, ali kada su slike 3D projekta procurile u javnost, Ministarstvo kulture obustavilo je radove, te se spominjalo kako će se ići u raspisivanje novog natječaja.

Pitali smo Mara Hajdarhodžića zašto iskrcava materijal za gradnju, te je li nastavlja s projektom.

-Konstrukcije sam dovezao na Peskariju, jer nisam imao kuda s njima. Uredno su naručene i plaćene još prije cijele ove priče, pa sam ih dovezao na Peskariju. Ne nastavljam s radovima, nego čekam konačno rješenje Ministarstva kulture koje mi još nije stiglo. Naime, oni su samo donijeli rješenje o privremenoj obustavi radova, ali ne i o potpunom poništenju projekta. Na njihovo rješenje, ja sam se žalio, te čekam da razmotre moju žalbu i donesu konačnu presudu. Sada je status quo, ništa se ne događa – kazao nam je Hajdarhodžić.

Obzirom da su mu konzervatori prvotno dopustili projekt, a potom stopirali, pitamo ga što će učiniti ako Ministarstvo kulture donese konačnu odluku o zabrani projekta i raspisivanju novog natječaja.

-Svakako ću tražiti odštetu, jer sam potrošio novac za projekt za koji su mi prvo rekli da mogu, te sam uredno dobio sve dozvole, a onda da ne mogu. Ali pričekajmo što će odlučiti – zaključuje Hajdarhodžić.

Poslali smo upit Ministarstvu kulture, pa ćemo ga objaviti kad dobijemo odgovor.

MM

Popularni Članci