NAKON SKORO DVA MJESECA Na dubrovački aerodrom sletio avion iz Zagreba (FOTO/VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović, DD
Otvorena je dubrovačka zračna luka. Danas je sletio prvi avion nakon skoro dva mjeseca. Radi se o avionu koji je letom Croatia Airlinesa sletio iz Zagreba, a u Zračnu luku Dubrovnik tako je sletjelo 20 putnika dok ih je iz ZL Dubrovnik prema Zagrebu poletilo 34. 

Inače, kapacitet aviona koji je danas sletjeo Dash 8 Q-400 je 76 putnika, a danas je taj kapacitet zbog poštivanja socijalne distance iznosio 62 putnika.

- I mi kao uprava Zračne luke i svi zaposlenici smo sretni što je uspostavljen ovaj let, trebalo je 52 dana da dođe do toga. Evo, ima već putnika, za mene je to veliko iznenađenje. Drago mi je da i putnici sad ponovo za sat vremena mogu doći do Dubrovnika. Nama je vrlo bitno da smo povezani. - rekao je direktor ZL Dubrovnik Frano Luetić.

Istaknuo je kako je taj let povezan s letom za Frankfurt.

- Ovaj naš let kad sleti u Zagreb ima vezu s Frankfurtom, a iz Frankfurta prema cijelom svijetu. Dobro je to i za strane putnike dok se ne uspostavi međunarodni promet, a očekujemo da će to biti početkom lipnja, a u srpnju u glavnini. - naveo je Luetić.

Zaključio je kako što se tiče međunarodnih letova nema velikih otkaza u srpnju, dodajući da se nada kako će biti prometa i u lipnju.

- Jasno, zavisi sve to o otvaranju granica. Prvo će dolaziti oni iz Europske unije, a kasnije će se normalizirati letovi iz cijelog svijeta. - precizirao je Luetić.

ZL Dubrovnik nije radila od 19. ožujka zbog epidemiološke krize izazvane koronavirusom. Zl Dubrovnik je zatvorena nakon što je otkriveno da je prvozaražena koronavirusom na dubrovačkom području čistačica aerodroma. 

Vedran Salvia/Ivona Butjer

Popularni Članci