Kako je nova pedijatrica stigla iz Istre u Mokošicu: 'Slučajno sam vidjela ovu ponudu'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Na jugu Hrvatske polako se pronalaze rješenja za nedostatak liječnika. Nakon godina muke i nedostataka pedijatra, dubrovačko naselje Mokošica napokon je dobilo pedijatricu.

"Sasvim slučajno sam vidjela na internetu ovu ponudu i onda sam postavila pitanje svojoj obitelji, prvenstveno suprugu, o preseljenju u Dubrovnik", rekla je doktorica Crnčić Orlić za Dnevnik.hr.

I tako je stigla, a Grad joj je osigurao stan. Plan joj je do mirovine, još nekih pet godina, brinuti se za male pacijente u dubrovačkom naselju Mokošica. Zbog toga roditelji već upisuju djecu.

Roditelji su, tvrdi, zadovoljni što će u blizini imati novu pedijatrijsku ambulantu.

Ambulanta je i dodatno opremljena defibrilatorom, kisikom, EKG-om, a uskoro siže i uređaj za ultrazvuk srca.

"Nastavit ću se baviti i tim kardiološkim dijelom posla koji sam godinama radila u ambulanti", dodala je Crnčić Orlić.

U radu nove pedijatrice pomaže i dipl. med. Lucija Mage: "Ambulanta će olakšati u tome što će roditelji ovdje moći dovesti dijete, napraviti ultrazvuk srca i konzultirati se s liječnicom izvan bolnice."

Oprema je tu zahvaljujući donacijama, a Grad Dubrovnik za pedijatrijsku ambulantu osigurao je dva milijuna kuna.

"Grad Dubrovnik osigurao je i stan za liječnicu, u potpunosti je rekonstruiran, a Grad će sve do ispunjenja kvote propisane od HZZO-a financirati liječnicu i medicinsku sestru", rekao je gradonačelnik Mato Franković.

U Dubrovniku kronično nedostaje liječnika, a ovo je tek početak rješavanja problema. Iz Grada obećavaju da bi stanovi za bolničke liječnike mogli bi biti gotovi do kraja 2021. godine.

Popularni Članci