LIJEP I UGODAN BORAVAK DJECI U godinu dana otvoreno 13 vrtićkih prostora, gradit će u Mokošici, Gružu, Solitudu, Komolcu

Autor: Aida Čakić Autori fotografija: Goran Mratinović
Gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima danas je obišao Dječji vrtić Zaton koji je adaptiran te je tako osiguran prostor za dodatnu odgojno obrazovnu skupinu s pripadajućim sanitarijama, a uređen je i prostor potreban za garderobe i sanitarije zaposlenog osoblja. 

Zahvaljujući ovoj investiciji, broj djece u odgojnim skupinama usklađuje se s Državnim pedagoškim standardom predškolskog odgoja i naobrazbe, a gradonačelnik Franković je istaknuo kako je u godinu dana otvoreno 13 novih prostora.

- Nakon otvaranja Palčice otvorili smo Dječji vrtić Put na more i evo sad novi dio vrtića u Zatonu što u potpunosti odgovara ciljevima koje smo zacrtali. Sve to je korak u rješavanju u pedagoške standarde na području cijelog grada, no pred nama je dosta posla u vidu investicija - kazao je gradonačelnik Mato Franković najavivši kako idući mjesec stiže građevinska dozvola za novi vrtić u Mokošici gdje će umjesto šest postojećih biti osam grupa. Gradonačelnik je najavio i otkup zgrade HEP-a u Gružu koja se ne koristi, a tu se planira graditi novi vrtić nakon adaptacije prostora. Također, Franković je najavio i izradu prostorno-planske dokumentacije za vrtiće u Solitudu i Komolcu.

- S ovim bi u potpunosti riješili pitanje pedagoških standarda i osigurali ono što je ključ, a to je da djeca imaju lijep i ugodan prostor u kvadraturi koja je propisana zakonima - istaknuo je Franković te najavio u ovoj godini i konačnu podjelu vrtića na dvije administrativne cjeline.

Ravnateljica Dječjih vrtića Dubrovnika Boja Milan Mustać prisjetila se kako Zaton prije šest godina uopće nije imao vrtić.

- Sjećam se kada mi je došao gospar Vicko Vodica koji je rekao kako imaju dosta djece, ali nemaju vrtić. Kada sam došla u ovaj prostor bila sam potpuno šokirana jer je loše izgledao i nisam mogla vjerovati kako će od ničega nastati nešto ovako lijepo. Ponosna sam i radosna što je nastao ovakav vrtić, krenuli smo s grupom i pol, a sad imamo predivan prostor i planiramo dići kat - istaknula je ravnateljica.

V.d. ravnateljice Dječjeg vrtića Mokošica Dijana Brkić Hadžikadunić podsjetila je kako u Mokošici kao mladom naselju ima 14 vrtićkih objekata, no prema njezinom mišljenju još uvijek nedostaje mjesta.

- Za sad smo pokriveni, ali to je na knap jer nisu postignuti svi pedagoški standardi kao ovdje u Zatonu naprimjer. U planu je gradnja novog vrtića u Mokošici kao i u Komolcu, ali i širenje postojećih - najavila je v.d. ravnateljice Dječjeg vrtića Mokošica Dijana Brkić Hadžikadunić.

Popularni Članci