POSJETILI SMO JEDAN OD NAJGORIH RESTORANA U DUBROVNIKU Evo kako smo se proveli

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Prema ocjenama s Trip Advisora jedan od najgorih restorana u Dubrovniku je Uvala

Na najpopularnijoj svjetskoj internetskoj stranici za putovanja Trip Advisor jedan od najgore ocijenjenih restorana u Dubrovniku je Restoran Uvala u Uvali Lapad, koji posluje u sklopu Hotela Dubrovnik.

Ukupna ocjena mu je 'dvojka', a točno polovina konzumenata Restorana Uvale ocijenila ga je najgorom mogućom ocjenom – 'jedinicom'.

Turisti se, među ostalim, žale na visoke cijene hrane. Primjerice biftek dođe 155 kuna, piletina na žaru 96 kuna, a sezonska salata 46 kuna. Kažu da su i porcije hrane male. Jedan gost tako piše kako je naručio špagete bolognese, i da je dobio toliku malu porciju da je mislio da je dječja. Drugi komentira kako je diljem Hrvatske jeo u 12 restorana, a ovaj je bio ubjedljivo najgori.

-Hrana je bila užasna i skupa, usluga brza, ali nervozna – zaključuje.

Treći pak piše da mu je ovo bilo možda i najgore jelo, koje je ikad jeo.

-Loša hrana i jako skupa, te negostoljubivi konobari – njegov je komentar.

Ima još loših komentara od ove godine, a zanimljivo da su u posljednjih tjedan dana dobili čak četiri odlične recenzije – sve same 'petice'. Jesu li to lažni komentari, ili su ti posjetitelji zaista bili u 'Uvali', teško je reći.

Restoranu Uvala poslali smo upit, te ih zamolili da nam prokomentiraju loše ocjene s Trip Advisora, ali oni na njega nisu odgovorili. Stoga smo naposljetku sami odlučili otići na ručak i osobno se uvjeriti kakvu hranu nudi spomenuti restoran. Je li zaista tako loša da ruši imidž gastronomije Dubrovnika, ili ga većinom komentiraju vječita gunđala, kojima sve smeta?

Kada smo došli na ručak, nije bilo previše gostiju. Konobar nas je srdačno primio, a mi smo naručili 'obično jelo' – piletinu i povrće na žaru. Jelo je došlo poprilično brzo, pa smo mislili da su ga samo ugrijali. Ali prevarili smo se. Bilo je freško ispečeno, i što je najvažnije, vrlo dobro i ukusno. Veliki komad piletine, iako tanko izrezan, nije se nimalo osušio na žaru, a povrće je također bilo vrlo ukusno, čak nisu štedjeli ni na maslinovom ulju.

Možda bi neko kompliciranije jelo bilo lošije spremljeno, to ne znamo i ne možemo tvrditi, ali ovo je bilo zaista dobro. I konobari su bili vrlo ljubazni i na usluzi. Ta piletina, povrće i mala mineralna voda koštala je okruglih 150 kuna, što je poprilično skupo, ali opet cijene ugostiteljskih objekata diljem Dubrovnika godinama divljaju, pa je došlo vrijeme kada je teško naći ugostiteljski objekt gdje bi se ovo jelo jeftinije platilo.

S druge strane, za europski džep ovo i nisu tako skupe cijene. Naš zaključak je da u Restoranu Uvala nećete imati vrhunski gastronomski doživljaj – jelo neće biti spektakularno, a za hrvatski džep bit će i dosta skupo – ali s druge strane bit će daleko od katastrofe – štoviše bit će dobro i što se tiče hrane, i što se tiče usluge.

Možda smo i naletjeli i u pravo vrijeme – sjetimo se da su ocjene iz posljednjeg tjedna bile odlične. Također, možda se mijenjalo osoblje u kuhinji, ili nešto drugo. Nadamo se da će Restoran Uvala nastaviti u pozitivnom smjeru i da će turisti biti sve zadovoljniji.

Kako god bilo, da mi u ovom trenutku moramo ocijeniti Uvalu na Trip Advisoru dali bismo joj 'četvorku'.

Maro Marušić

Popularni Članci