PROSTOR NAMJENJEN GRAĐANIMA Ukidaju se taksi stajališta na Pilama

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ivona Butjer
Dubrovački taksisti uskoro više neće moći stajati na Pilama. 

Na upit Dubrovačkog dnevnika o ukidanju taksi stajališta na Pilama, a o čemu se govorilo na sjednici Gradskog vijeća, iz gradske uprave su odgovorili kako "sa sigurnošću mogu reći da će se ukinuti šest taksi mjesta na Pilama".

Naime, trenutno na navedenom mjestu postoji šest taksi stajališta tako da odlukom nove uprave namjeravaju se ukinuti sva što je izmjena u odnosu na ono što je gradonačelnik Mato Franković govorio na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća kada je najavio ukidanje dva do tri taksi stajališta. Tada je gradonačelnik naznačio kako u gradu vlada "nered i anarhija" po pitanju taksija. Ne treba zaboraviti nedavne prosvjede taksista koji su blokirali put do Zračne luke Dubrovnik i uputivši državi poruku protiv poslovanja Ubera što je posebno naljutilo gradonačelnika Frankovića jer se stvorio prometni kaos.

Uglavnom, što god da je povod ukidanja taksi stajališta na Pilama, cilj gradonačelnika Frankovića je jasan, a to je uvođenje reda u prometu.

Iz gradske uprave javili su kako tri parking mjesta na Pilama namjeravaju staviti na raspolaganje invalidima, a tri preostala služit će građanima za ukrcaj ili iskrcaj bez zadržavanja.

"Grad Dubrovnik je u postupku izrade prometnog elaborata s kojim će se definirati točan broj taksi stajališta na području Grada", odgovorili su iz gradske uprave na pitanje o broju taksi stajališta te dodali kako će se, umjesto na Pilama, iskrcaj, odnosno ukrcaj, putnika vršiti na stajalištu ispod Minčete. Inače, na stajalištu ispod Minčete koje taksisti zovu "mala Minčeta" može stati do dvadesetak vozila te su blizu Pila.

Ostala stajališta koja su taksistima na raspolaganju su ona na Pločama, Autobusnom kolodvoru, pošti Lapad, kod hotel Lero, kod vaterpolskog bazena i kod Luke Gruž.

A. Čakić

Popularni Članci