SENZACIJA U ZRAČNOJ LUCI Zavirite u unutrašnjost prvog Dreamliner na ovim prostorima, koji je sletio u Dubrovnik

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Lucija Komaić, Ivona Butjer, Nikša Klečak
Prvi Boeing 787 Dreamliner na ovim prostorima sletio je jutros oko 10:00 sati u Zračnu luku Dubrovnik. 

Tako je Dubrovnik postao prvi grad na području bivše Jugoslavije u čiju je zračnu luku sletio navedeni zrakoplov. 

Riječ je o letu Thomson Airwaysa iz Londona u Dubrovnik koji će prometovati na redovnoj liniji, počevši od danas pa do 22. listopada. Putnici koji su doletjeli Dreamlinerom nastavit će svoje putovanje kruzerom Thomson Celebration, a Dubrovnik je polazište. Iskrcaj će se vršiti svakog četvrtka u razmaku od dva sata gdje će od 9:15 do 11:30 sati sletjeti šest zrakoplova Thomson Airwaysa, a putnici će se ukrcavati na kruzer u gruškoj luci. Dubrovački Thomsonov partner je agencija Gulliver TUI. 

Boeing 787 Dreamliner je američki širokotrupni avion srednje veličine, kojeg razvija Boeing Commercial Airplanes. Pokreću ga dva turbofen motora snage (ovisno o inačici) od 236 kN do 311 kN. Prvi put je javnosti predstavljen 6. srpnja 2007. u Everettu, Boeingovoj tvornici, 40 km sjeverno od Seattlea. Ovisno o klasi i razmještaju sjedišta, zrakoplov može prevoziti od 210 do 330 putnika.

Pogledajte fotogaleriju i video dolaska Dreamlinera uz zahvalu Marini Hinić, ekipi portala Avioradar i Zračnoj luci Dubrovnik, kao i ljubaznom osoblju ovog zrakoplova koje je upriličilo kratki obilazak prvog Dreamlinera koji je sletio u Dubrovnik i ove krajeve uopće. 

Popularni Članci