U GRAD USKORO UZ KARTICE Na Ploče stižu automatski stupići, uvodi se red unutar zidina

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Na prošloj sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Mato Franković najavio je vraćanje stupića na predio Ploča u cilju uvođenja većeg reda unutar povijesne jezgre, u prvom redu što se tiče dostavnih vozila.

"Sukladno ranijima najavama ove gradske uprave o uspostavljanju veće razine kontrole opskrbe u povijesnoj jezgri za iduću sezonu, uključujući ograničenje vremena koja dostavna vozila provode unutar zidina kao i stroži nadzor akata kojim se to pitanje regulira, postavljanje prepreke za promet vozila na ulazu Ploče samo je jedan korak u tom smjeru. U naravi, radi se o tzv. podiznom automatskom stupiću koji funkcionira prema unaprijed programiranom modelu, odnosno na principu beskontaktnih kartica korisnika," stoji u odgovoru iz gradske uprave.

Kako je navedeno u odgovoru, tendencija je uspostaviti veću razinu kontrole ulazaka i izlazaka dostavnih i svih drugih vozila na područje povijesne jezgre. Pristup će ostvarivati svi registrirani korisnici putem beskontaktnih kartica izdanih od strane nadležnog upravnog odjela. Karticama će se za svakog korisnika definirati vrijeme ulaska i izlaska tako da prometovanje vozila neće biti moguće ostvariti izvan dopuštenog vremena. Ova ograničenja se naravno neće odnositi na vozila interventnih i žurnih službi.

U ovom trenutku u tijeku je razrada rješenja njegovog postavljanja koje treba usuglasiti s preporukama Konzervatorskog odjela u Dubrovniku

Popularni Članci