PROJEKT 'AKO PIJEŠ NE VOZI' Prevezena 23 pripita vozača, akcija se nastavlja i u siječnju

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Tijekom prosinca 2019. godine, Udruga Sigurnost u prometu i Plavi taxi Dubrovnik, proveli su pilot projekt „AKO PIJEŠ NE VOZI, SAMO NAZOVI. Radi se o projektu u kojem su sudjelovala dva volontera s dva službena automobila Plavog taxija, koja su dežurala vikendom, subotom na nedjelju i na poziv u vremenu od 00 do 2 sata prevozili pripite vozače kućama. 

Ovaj pilot projekt se provodio tijekom četiri vikenda u prosincu 2019. godine. Cilj navedenog projekta je bilo ukazati na štetnost upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola pogotovo u ono pred blagdansko doba godine, kako bi se izbjegle prometne nesreće sa uzrokom vožnje pod utjecajem alkohola, posebice one najteže sa smrtnim ishodom. 

"Po završetku navedenog pilot projekta možemo reći da je isti pokazao iznimne rezultate i interes građana. Tako imamo podatke da su 23 vozača pod utjecajem alkohola na telefonski poziv prevezena na kućne pragove s volonterima Plavog taxija", naveli su organizatori akcije te dodali kako je najveći rezultat navedene akcije taj što se u predblagdansko i blagdansko vrijeme nije dogodila teža prometna nesreća. 

"Posebna nam je čast i moramo obavijestiti građane da su projekt AKO PIJEŠ NE VOZI u vrijeme adventa na području Zagreba preuzeli i druga taxi udruženja s poznatim vozačkim prvakom Jurom Šebaljom. S obzirom na gore navedeno projekt se nastavlja i tijekom siječnja 2020. godine", poručili su iz udruge Sigurnost u prometu Dubrovnik.

Popularni Članci