Vlahušić s taksistima: Ne odustajem od povoljnije tarife za građane!

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić sa suradnicima danas je održao sastanak s predsjednikom Udruženja obrtnika autotaksi prijevoznika Dubrovnik Božom Miletićem i članom udruge Radio taksi Dubrovnik Tonćijem Bebićem.
Predstavnici "žutih" taksista iznijeli su problematiku nedostatka stajališta s kojih bi se prema potrebi upućivali na  predviđena mjesta na stajalištu „Mala Minčeta“ odnosno na Pilama.  Zatražili su i proširenje mjesta rezerviranih za taksiste na stajalištu Buža.


Gradonačelnik Vlahušić odbio je takav prijedlog kazavši da bi svako novo mjesto dodijeljeno taksistima išlo nauštrb građana Dubrovnika „čije interese moramo zaštititi“.

Gradonačelnik je pohvalio poteze „Plavog taksija“ čiji članovi građane voze po nižim cijenama te je kazao kako neće odustati od ideje nižih  cijena za Dubrovčane kroz čitavu godinu, a ne samo tijekom zimskog razdoblja. Stoga će inzistirati na pronalaženju legalnog načina da se Dubrovčani voze uz povoljniju tarifu. –„Sve odluke koje ću uputiti prema Gradskom vijeću počivat će na ovoj postavci. Ne mogu 200 taksista biti važniji od 40.000 građana Dubrovnika“, rekao je.                  

Božo Miletić je podsjetio kako su i „žuti taksisti“ prethodne zime građane prevozili uz (samoinicijativno određene) popuste, a osobe s invaliditetom i trudnice besplatno. Rekao je kako Udruženje obrtnika autotaksi prijevoznika želi biti partner Gradu te da su spremni zajednički koordinirati sve aktivnosti u svrhu dogovora oko povoljnije cijene prijevoza za Dubrovčane.

Na prijedlog gradonačelnika svim taksistima, njih oko 100, koji nisu ovjerili svoje dozvole za 2015. godinu, a što su bili dužni napraviti to 28. travnja, rok za ovjeru produžen je do petka 8. svibnja. Oni koji dozvole ne ovjere smatrat će se ilegalnim prijevoznicima. Istima se neće dozvoliti ulaz na stajalište „Mala Minčeta“ niti na Pile, zaključeno je.

Popularni Članci