Bačić, Dobroslavić i Franković podržali Kolindu Grabar-Kitarović: 'Hrvatska je zahvaljujući njoj postala brend na globalnoj razini'

Autor: Aida Čakić Autori fotografija: A.Č.
'HDZ Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika jedinstven je u podršci Kolindi Grabar-Kitarović za još jedan predsjednički mandat,' poručio je predsjednik županijske organizacije HDZ-a Branko Bačić na konferenciji za medije koja je održana povodom skorih predsjedničkih izbora.

Predsjednik županijskog HDZ-a Branko Bačić na novinarsko pitanje je li on zadužen za 'peglanje i ispravljanje gafova' predsjedničke kandidatkinje odgovorio je kako je ona svoj mandat odradila besprijekorno.

- Imala je dobar program, a mi nismo tu da peglamo i ispravljamo gafove. Ako je možda i bilo nekih neprimjerenih izjava, njeni nastupi i govori uvijek su bili pod posebnim rentgenom promatrani. Ona je pokazala kako je najbolji kandidat te da će pobijediti - kazao je Branko Bačić dodavši kako je Kolinda Grabar-Kitarović pokazala da ima državničku viziju.

Kao razloge zašto bi trebalo podržati i izabrati kandidatkinju Grabar-Kitarović Bačić je naveo "uspješno sukreiranje međunarodne politike" te "vraćanje digniteta Hrvatske vojske".

- Vjerujem da se svi slažu kako Hrvatska danas i prije pet godina nije ista na međunarodnom planu. Kolinda Grabar-Kitarović zalagala se za to da smo srednjoeuropska mediteranska država, a ne da smo dio regiona. Također, vojska je uređena i modernizirana, a unutar NATO saveza smo pozicionirani kao snažna i ugledna vojska - naveo je Branko Bačić dodavši kako je Kolinda Grabar-Kitarović dokazala da "živi s narodom i da je dio naroda" izmještajući ured s Pantovčaka u razne dijelove Hrvatske.

- Hrvatska je zahvaljujući njoj postala brend na globalnoj razini i to su kriteriji zašto ćemo je mi podržati, a pozivam i sve druge koji su neodlučni da to naprave jer taj glas je glas za dobro Hrvatske, Županije i Grada Dubrovnika - istaknuo je Bačić.

Župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić istaknuo je kako je Kolinda Grabar-Kitarović "uspješno odradila prošli mandat".

- Predsjedničke ovlasti nisu preširoke, ali je ona unutar toga odradila izvrstan posao. Imamo odličnu suradnju s drugim zemljama u čemu je vrlo važna uloga predsjednice, Hrvatska vojska je uređena, a sigurnosne službe su uređene iako se sad nešto spominju, ali to je samo radi kampanje. Kolinda Grabar-Kitarović je najbolji kandidat od onih koji su se kandidirali, golema je njena prednost pred najvećim rivalom Milanovićem koji je imao priliku pokazati što može napraviti za Hrvatsku. Kad je bio premijer sve je uradio loše i posvađao nas je s cijelom Europom. Teško je zamisliti kako bi tek bilo da je na Pantovčaku. Drugi kandidati nisu ozbiljni i državi koja je stabilna ne trebaju eksperimenti kao što je Škoro - istaknuo je  župan Dobroslavić.

Predsjednik gradskog ogranka HDZ-a i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković istaknuo je kako su ovi izbori "iznimno bitni jer nije svejedno tko će Hrvatsku predstavljati idućih pet godina".

- Za vrijeme Mesića i Josipovića bavili smo se politikom regiona. Sve se promijenilo zahvaljujući Kolindi Grabar-Kitarović, njezinoj umješnosti i iskustvo koje ima. Zbog toga smo važan faktor u ovom dijelu Europe. Na sučeljavanju je pokazala kako je najbolji kandidat dok svi ostali nisu imali program nego su je željeli što više obezvrijediti i pljunuti. To je zanimljiva pojava koja će se kasnije proučavati jer kako je moguće da svi, od ljevice do krajnje desnice, imaju upravo to za cilj - zapitao se gradonačelnik Franković koji je pozvao sve birače da podrže na izborima kandidatkinju HDZ-a Kolindu Grabar-Kitarović.

Popularni Članci