"BORBA ZA BOLJU HRVATSKU TEK POČINJE" Domovinski pokret u priopćenju otkrio čime će se baviti u novoj vladi

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Davor Javorovic/PIXSELL
Domovinski pokret je medijima uputio priopćenje. 

"Na jučerašnjem sastanku Predsjedništva Domovinskog pokreta nakon konstruktivne rasprave prihvaćeno je sklapanje sporazuma o sastavljanju vlade s HDZ-om", priopćili su danas iz Domovinskog pokreta, prenosi Index

"Prilikom pregovora dogovoreno je da će vlada biti takva da nitko neće u potpunosti kontrolirati resore. U svakom resoru i Domovinski pokret i HDZ provodit će dio svojih politika. U sporazumu o suradnji s HDZ-om usuglasit će se međusobne politike, što Domovinskom pokretu osigurava da u buduće politike ugradi velik dio svoga programa", navodi se u priopćenju.

"U skladu s ključnom točkom koju smo isticali u predizbornom vremenu, a to je strateško pitanje demografije, Domovinski pokret vodit će Ministarstvo demografije. Ovo će ministarstvo biti ključno za provođenje pronatalitetnih politika, ali i za provođenje useljeničke politike, kao dijelom i za zaštitu hrvatske granice", navodi se u priopćenju.

"Samodostatnost u proizvodnji hrane ostaje naš ključni cilj, a sada smo dobili priliku situaciju mijenjati u praksi time što ćemo voditi Ministarstvo poljoprivrede. Osim toga, preuzimamo odgovornost i u resoru gospodarstva koje je  jedno od ključnih za postizanje ekonomskog prosperiteta", navode u Domovinskom pokretu.

"Demografska obnova, povratak mladih, obnova sela, samodostatnost u proizvodnji hrane, kao i promjena općedruštvene klime, u skladu s programskim načelima, ostaju naši ključni ciljevi. Pred nama je velik posao", navode.

"Borba za bolju Hrvatsku tek počinje. Svjesni smo da do promjena ne može doći u jednome danu, no već mjeseci pred nama pokazat će našu spremnost i odlučnost u provođenju nacionalnih politika", zaključuju u DP-u.

Popularni Članci