DRAMA U ZADRU Još tri tenisača pozitivna na koronavirus, među njima Borna Ćorić i Đokovićev kondicijski trener

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Marko Dimic/PIXSELL
Bugarski tenisač Grigor Dimitrov zaražen je koronavirusom zbog čega je otkazano finale Adria Toura u Zadru između Novaka Đokovića i Andreja Rubljova.

Još tri tenisača su pozitivna na koronavirus, kazao je Šime Vicković načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županij.

Među njima su hrvatski tenisač Borna Ćorić i kondicijski trener ranije zaraženog Dimitrova, doznaje N1. Nakon što je informacija objavljena u medijima, Ćorić se oglasio putem svom Instagram profila.

- Pozdrav svima, želim vas informirati da sam pozitivan na Covid-19. Molim svih koji su bili u kontaktu sa mnom zadnjih nekoliko dana da se testiraju. Jako mi je žao ako sam prouzročio bilo kome problem. Dobro se osjećam i nemam simptome. Čuvajte se. Šaljem svima puno ljubavi! - poručio je poznati tenisač.

Uz Bornu pozitivan je Marko Paniki, kondicijski trener Novaka Đokovića i Christian Groh, trener Dimitrova. Ćorić te dva trenera ostaju u Zadru u strogo kontroliranim uvjetima propisanim od strane epidemiologa te će se pridržavati svih dobivenih uputa.

U Zadru se provode testiranja ljudi koji su bili u bliskom kontaktu s bugarskim tenisačom Grigorom Dimitrovom, pozitivnim na koronavirus. On je na Adria Touru u Zadru boravio nekoliko dana i osim tenisa igra je i košarku s ostalim igračima te se družio s građanima.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas će se, kako doznaje Jutarnji list, testirati na Covid-19. 

'Tijekom njegove subotnje posjete zadarskom teniskom turniru Adria Tour on je razgovarao s Đokovićem, Ivaniševićem i Čilićem. Susret je trajao doslovno 2-3 minute, nije bilo rukovanja niti bliskog kontakta. Iako dakle nije bio u kontaktu sa zaraženima, Andrej Plenković će se danas testirati', rekli su iz Vlade. 

Objašnjavaju kako je Plenković u subotu popodne na Adria Touru bio svega 30-45 minuta, da nije bio u kontaktu sa zaraženim tenisačima, a Dimitrov u tom trenutku, kažu u Vladi, više uopće nije bio u Hrvatskoj.

U Hrvatskoj je jučer objavljeno da je u posljednja 24 sata bilo 18 novooboljelih od koronavirusa.

Popularni Članci