GODIŠNJI ODMOR PRETVARAJU U NOĆNU MORU Evo kako besramni iznajmljivači varaju naivne turiste

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: A.Č. /PortalOko
Prevaranti oglase uglavnom objavljuju na Internetu, a nakon što im turisti uplate predujam, netragom nestaju. Turisti dođu na dogovorenu adresu a tamo – nema smještaja! Nema ničega.

Zbog iznamljivanja nepostojećih apartmana ovaj tjedan samo je u Istri prijavljeno dvoje ljudi, a jedan prevarant je uhićen. Prijeti mu od pola do šest godina zatvora. I kad pokušaju nazvati posrednika, odgovora nema, a novac su već uplatili. U PU istarskoj ovog su tjedna zaprimili prijave takvih slučajeva prijevara na području Umaga i na području Poreča.  I dok porečki prevarant možda upravo sada iznajmljuje još jedan nepostojeći apartman, umaški je uhićen. 

Priveden je u pritvorsku jedinicu. Prijeti mu kazna zatvora u trajanju od 6 mjeseci do 5 godina. Prevaranti oglase uglavnom objavljuju na poznatoj društvenoj mreži i stranici za prodaju i kupnju. Dvije metode prevara“Uvijek pregledam ocjene gostiju, a u obzir dolaze samo stranice koje imaju osiguranje i preuzimaju odgovornost za moguće probleme”, kaže Mark iz Engleske. No niti to ne pomaže uvijek jer su prevaranti itekako domišljati. “Imamo dvije vrste takvih problema. Jedan, ako o gosti dođu na nepostojeći smještaj, a drugi je da dođu na smještaj koji davatelj smještaja nije ugovorio s tom stranicom ili s tim posrednikom”, pojašnjava za Dnevnik.hr Boris Žgomba, predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija, a vijest prenosi net.hr

Popularni Članci