EVO ŠTO SU VAM PORUČILI! Gradonačelnik, predsjednik Gradskog vijeća i župan čestitali Dan neovisnosti građanima

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Petar Ipšić
Gradonačelnik Andro Vlahušić i župan Nikola Dobroslavić uputili su čestitke povodom Dana neovisnosti koje prenosimo u cijelosti.

GRADONAČELNIKOVA ČESTITKA

Poštovane Dubrovkinje i Dubrovčani,

prije dvadeset i četiri godine Hrvatski Sabor na povijesnoj „podrumskoj“ sjednici odučio je o raskidu svih državnopravnih veza s bivšom državom.

Jednoglasnom odlukom Sabora ispunjen je stoljetni san hrvatskog naroda, ali put do današnje suvremene, demokratske i europske države izborili smo na najteži način, braneći svoju slobodu i suverenitet vlastitim životima.

Obranivši se od najgrubljeg razaranja i neopravdanog čina agresije, Dubrovnik je postao jednim od najistaknutijih simbola hrvatske neovisnosti. Bez slobodnog Dubrovnika ne bi bilo ni slobodne Hrvatske. 

Danas, 24 godine poslije, s osobitom zahvalnošću prisjetimo se onih koji su platili najveću cijenu Slobode i omogućili nam da nastavimo graditi svoju državu na ponos svih njenih žitelja.

Drage sugrađanke i sugrađani, u ime djelatnika Grada Dubrovnika i svoje osobno upućujem Vam iskrene čestitke u povodu Dana neovisnosti! 

Gradonačelnik

Andro Vlahušić

ŽUPANOVA ČESTITKA

Cijenjeni stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije,

Prije dvadeset i četiri godine Hrvatski sabor donio je povijesnu Odluku o raskidu državnopravnih odnosa s ostalim jugoslavenskim  republikama i pokrajinama čime smo postali ponosni državljani neovisne Republike Hrvatske. Ostvarili smo stoljetni san naraštaja hrvatskog naroda o suverenoj i samostalnoj državi.

Sjećanje na ta teška vremena i poginule u Domovinskom ratu obvezuje nas na odgovornost i očuvanje mira i daljnu izgradnju stabilne demokratske Hrvatske za buduće naraštaje.

Kao punopravna članica Europske unije moramo aktivno sudjelovati u međunarodnoj politici s ciljem uspješne zaštite i promocije nacionalnih interesa.

Želeći da i dalje zajedno radimo na dobrobit naše županije i domovine, svim žiteljima Dubrovačko-neretvanske županije srdačno čestitam Dan neovisnosti!

S poštovanjem,

ŽUPAN

Nikola Dobroslavić

ČESTITKA PREDSJEDNIKA GRADSKOG VIJEĆA

"Drage sugrađanke i sugrađani,

Prošle su dvadeset i četiri godina od 8. listopada 1991., povijesnog dana za našu Domovinu kada je Hrvatski sabor donio Odluku o raskidu državnopravnih odnosa s ostalim jugoslavenskim republikama i pokrajinama čime je Hrvatska stekla svoju neovisnost.

Trnovitim putem, prinoseći ogromne žrtve Republika Hrvatska je izborila svoju neovisnost te postala suverena i samostalna država koja poštuje vrijednosti demokracije, vladavine prava, socijalne obzirnosti i sigurne budućnosti za svakog građanina.

S posebnom zahvalnošću i poštovanjem  prisjećamo se dubrovačkih branitelja koji su svoje živote položili u obranu našeg Grada te dali najveći doprinos slobodi i priznanju neovisnosti Republike Hrvatske. Njihova žrtva nas obvezuje na jedinstvo i odgovornost te razvoj Grada na dobrobit svih građana.

Dragi sugrađani, u ime Gradskog vijeća Grada Dubrovnika, u ime Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Dubrovnik i svoje osobno čestitam Vam Dan neovisnosti!

S poštovanjem,

 

   

                                                                 Predsjednik

                                                                                              Mato Franković

Popularni Članci